Οριστικό τέλος για την Financial Times Deutschland

Οι μεγάλες οικονομικές απώλειες από την έκδοση της Financial Times Deutschland οδήγησαν τον ιδιοκτήτη της ,εκδότη περιοδικών Gruner + Jahr ( του ομίλου Bertelsmann), να σταματήσει την κυκλοφορία της.

Ο Gruner + Jahr  ,ιδιοκτήτης στη Γαλλία του Prisma και εκδότης των περιοδικών Geo και Gala, αποσύρεται ευρέως από την αγορά των οικονομικών εντύπων, σταματώντας την έκδοση των Financial Times Deutschland  και πουλώντας τα περιοδικά Impulse Börse Online. Στα οικονομικά έντυπα του ομίλου απασχολούνται 350 εργαζόμενοι, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Ο όμιλος, που έχει την έδρα του στο Αμβούργο, θα διατηρήσει μόνον το περιοδικό Capital.       Σύμφωνα με την FAZ «η πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση και η μείωση της κυκλοφορίας πρόκειται να μεταφραστούν σε απώλειες 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά» για τον Gruner + Jahr συνολικά. Τα 10 εκατ. ευρώ να οφείλονται στις κακές αποδόσεις της Financial Times Deutschland.

Η  οικονομική εφημερίδα δημιουργήθηκε για να ανταγωνισθεί την κυρίαρχη στον χώρο του οικονομικού Τύπου Handelsblatt. Το μόνο κοινό που είχαν ποτέ με το διάσημο, ομώνυμο, βρετανικό οικονομικό έντυπο είναι το όνομα και το ροζ χρώμα των σελίδων τους.