Οριστική απόφαση η διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών

Η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων είναι συμφωνία που έχει κλείσει με την τρόικα και η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή της δήλωσαν απερίφραστα στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, οι 2.200 σχολικοί φύλακες φεύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου και οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί στα τέλη Σεπτεμβρίου, η υπηρεσία καταργείται τελείως και το 5% – 10% θα απορροφηθεί από τους δήμους ενώ οι υπόλοιποι θα μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Μπαλασόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση «αιτία πολέμου».

Όπως έγινε γνωστό, αύριο Τρίτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη (εξαιρούνται εκ νέου οι κοινωνικο-προνοιακές δομές των δήμων), ενώ αύριο το βράδυ θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να δεί τί μέλλει γενέσθαι. Απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη και οι δημοτικοί αστυνομικοί.