Ομόφωνη καταδίκη της Τουρκίας από το Εθνικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις παρατηρηθείσες παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του  σημείωσε ότι “ομόφωνη και καταδικαστική ήταν η θέση του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τις εν λόγω απαράδεκτες παράνομες ενέργειες”.

Ανεφερε επίσης ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς για το σύνολο των μέχρι σήμερα ενεργειών της Κυβέρνησης, όπως αυτές είχαν αποφασιστεί κατά την διάρκεια της συνόδου των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στις 7 Οκτωβρίου μετά την παράνομη έκδοση από την Τουρκία της οδηγίας προς ναυτιλλομένους”.

Πρόσθεσε, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τα όσα επισυνέβησαν από την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα”.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι “στη συνέχεια, μέσα σε ένα κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις από το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια”.

Ανέφερε ότι “αύριο θα ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων και η εξαγγελία των περαιτέρω μέτρων αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα”.