Ομπάμα-Κάμερον: Μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία είναι έτοιμοι να χτυπήσουν τη Συρία

Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία και τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα απέναντι στο συριακό καθεστώς, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για την επίθεση.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Μπαράκ Ομπάμα, είπαν στο τηλέφωνο ότι «δεν έχουν καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος του Ασαντ στην επίθεση με χημικά όπλα.

images (1)

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά όπλα και κατέληξαν και οι δύο ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος του Ασαντ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

“Οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος διεξήγαγαν εκείνη τη χρονική στιγμή επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου μίας ζώνης που βρίσκεται στα χέρια τις αντιπολίτευσης, και δεν υπάρχει απόδειξη ότι η αντιπολίτευση είχε την ικανότητα να πραγματοποιήσει μία τέτοια χημική επίθεση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την περασμένη Τετάρτη που έγινε η επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, ο Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 88 τηλεφωνικές κλήσεις σε ξένους ηγέτες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει σήμερα στο Λονδίνο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί και στρατιωτικοί.