ΕΥΡΩΚΟ: Πρέπει να αποκλειστεί αναβολή της γ. συνέλευσης των μετόχων της τρ. Κύπρου

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Σταύρος Βιολάρης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στα διοικητικά της Τράπεζας Κύπρου, όπως προχωρήσουν στη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να τερματιστεί η οποιαδήποτε αβεβαιότητα.

«Οι οποιεσδήποτε εκκρεμότητες υπάρχουν στα διοικητικά της Τράπεζας Κύπρου, πρέπει να διευθετηθούν και αυτό θα γίνει μόνο αν συγκληθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας και εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα οδηγήσει στην αποκατάσταση και των εργασιών και της αξιοπιστίας της τράπεζας», ο κ. Βιολάρης και συνέχισε:

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θεωρεί πως δεν πρέπει να αναβληθεί η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα επιδεινώσει περαιτέρω την ρευστή κατάσταση και την αβεβαιότητα. Δεν πρέπει να χαθεί το δάσος της εξυπηρέτησης του γενικότερου συμφέροντος της κυπριακής οικονομίας, για το δέντρο της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων», τόνισε ο κ. Βιολάρης και κατέληξε:

«Η σημασία της αποκατάστασης των δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και για την κυπριακή οικονομία είναι καθοριστική και κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την πορεία ανασυγκρότησης της τράπεζας, γιατί θέτει κατ’ επέκταση σε κίνδυνο την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της Κύπρου».