Ομιλο ενημέρωσης ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για την “επόμενη” μέρα  προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή των κομμάτων, που θέλουν τη στήριξη μερίδας του τύπου για την προώθηση των θέσεων τους. Ετσι, όπως όλα τα λέγόμενα “κόμματα εξουσίας” και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ενιαίο όμιλο για τα κομματικά του Μέσα επιδιώκοντας να αποκτήσουν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία.

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να βρεθούν μαζί σε έναν όμιλο η ιστορική εφημερίδα του χώρου «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και οι ιστοσελίδες των δύο Μέσων.

Στην εφημερίδα «Αυγή» ο ΣΥΝ είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 40%, ενώ αμιγούς ιδιοκτησίας του κόμματος είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο 105,5», με την άδεια λειτουργίας του μάλιστα να ανήκει στην Κουμουνδούρου.

Βασικός υπεύθυνος – επικεφαλής του νέου portal, στο οποίο ο ΣΥΝ ποντάρει για μεγαλύτερη παρέμβαση ειδικά μεταξύ του νεανικού κοινού, θα αναλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης.

Όσο για τον νέο όμιλο, αν και θα έχει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα συνεχίσει να εργάζεται περίπου με την ίδια «ομάδα», που θεωρείται επιτυχημένη λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας της «Αυγής», της ακροαματικότητας του «Κόκκινου» και
των «χτυπημάτων» στις δύο ιστοσελίδες, που ξεπερνούν σήμερα τα 200.000 «χτυπήματα» ημερησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος εφημερίδας και σταθμού δε, Δημήτρης Στούμπος θυμίζει ότι η «Αυγή» είναι η πρώτη εφημερίδα που λειτούργησε ιστοσελίδα στην Ελλάδα.

Ιδιαιτέρως φειδωλοί πάντως είναι στην Κουμουνδούρου σχετικά με τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη λειτουργία του ομίλου, μια και τα κομματικά Μέσα αποτελούσαν παραδοσιακά ως τώρα «βαρέλι δίχως πάτο» για τον ΣΥΝ, που έβλεπε τα περισσότερα χρήματα του ταμείου του να κατευθύνονται εκεί.