Ομαδικός βιασμός 20χρονής στο Νέο Δελχί

Η Ινδία μπορεί να φαντάζει στο μυαλό μας μυστήρια και θελκτική, ωστόσο εδώ και αιώνες οι άγραφοι νόμοι μεταξύ των διαφόρων φυλών διέπονται από απάνθρωπους κανόνες και συνθήκες, ιδιαιτέρως για το «ωραίο» φύλο.

Συχνά τα αστυνομικά δελτία παγκοσμίως κατακλύζονται από θέματα κακομεταχείρισης γυναικών και παιδιών εξαιτίας τραγικών, για τη δημόσια γνώμη, σφαλμάτων τους.

Για μια τέτοια περίπτωση πρόκειται και η ακόλουθη, όπου μια  20χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.  Μετά από ομαδικό βιασμό που υπέστη απo δεκατρείς ύποπτους. Καταγγέλλει δε η παθούσα, ότι αυτός διαπράχτηκε κατόπιν εντολής των πρεσβύτερων του χωριού, που ήταν αντίθετοι στη σχέση της με έναν άνδρα  που συνέλαβε  εκ των υστέρων ,η αστυνομία στη δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

Τα «δικαστήρια» αυτά συχνά «καταδικάζουν» εις θάνατον ζευγάρια που έκριναν ότι παραβίασαν τον κώδικα τιμής. Τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας και των ακτιβιστών μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο τον Δεκέμβριο του 2012 μίας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί. Το μόνο που μένει είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα και μάλιστα αυστηρά.