Ομήρου: Το θέμα της τιμωρίας των ενόχων μετεξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε σήμερα ότι, οι δημόσιες εκκλήσεις για κάθαρση και τιμωρία των υπαιτίων της οικονομικής καταστροφής μετατρέπονται σε άλλοθι και «φύλλο συκής» για την αποσιώπηση και συγκάλυψη του οικονομικού εγκλήματος και πρόσθεσε ότι το θέμα της τιμωρίας των ενόχων μετεξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι για ένα και πλέον χρόνο μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης και τη διατύπωση του παλλαϊκού αιτήματος για κάθαρση και τιμωρία των ενόχων η Πολιτεία αποδεικνύεται όχι «γρηγορούσα» αλλά «ραθυμούσα».

«Για ένα και πλέον χρόνο δίνονται διαβεβαιώσεις και διατυπώνονται υποσχέσεις για την οικονομική τραγωδία που βιώνει ο λαός μας. Γίνονται εξαγγελίες για επικείμενη συμπλήρωση ανακρίσεων, για μετάκληση ξένων εμπειρογνωμόνων και για σύντομη καταχώρηση κατηγορητηρίων. Όσο όμως περνά ο καιρός οι διαβεβαιώσεις και οι εξαγγελίες μοιάζουν να είναι «έπεα πτερόεντα». Το θέμα της τιμωρίας των ενόχων μετεξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου. Ένοχοι και συνένοχοι, κατήγοροι και «επίδοξοι» κατηγορούμενοι μιλούν για κάθαρση και τιμωρία των ενόχων», πρόσθεσε.

Και η υπομονή του λαού, συνέχισε ο κ. Ομήρου, εξαντλείται.

«Με αποτέλεσμα οι πολίτες να τείνουν σε ισοπέδωση ενόχων και αθώων. Γεγονός που εξυπηρετεί όσους είναι ένοχοι βαρύτατων ανομημάτων διαπλοκής, διαφθοράς, λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, ελλιπούς εποπτείας του τραπεζικού συστήματος και αθέμιτων δωροδοκιών και δωροληψιών. Οι δημόσιες εκκλήσεις για κάθαρση και τιμωρία των υπαιτίων της οικονομικής καταστροφής μετατρέπονται σε άλλοθι και «φύλλο συκής» για την αποσιώπηση και συγκάλυψη του οικονομικού εγκλήματος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ο κίνδυνος επανάληψης της ατιμωρησίας του σκανδάλου του χρηματιστηρίου είναι ορατός.

«Τότε που κόμματα δημιούργησαν επενδυτικές εταιρείες για να πραγματοποιούν κέρδη από λεγόμενες ιδιωτικές τοποθετήσεις. Όπως και τώρα με τη δωροδοκία κομμάτων από την ελληνική εταιρεία FOCUS του επιχειρηματία Ζολώτα. Σιωπή τότε, σιωπή και σήμερα. Διαγραφές δανείων, εκροές καταθέσεων παραμένουν επίσης στο απυρόβλητο. Ως Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ προειδοποιούμε. Δεν θα γίνει ανεκτή η σιωπή. Δεν θα γίνει ανεκτή η ατιμωρησία. Απαιτούμε άμεση απάντηση. Άμεση ενημέρωση. Τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί», κατέληξε.