Ομήρου: “Τα μέτρα λιτότητας να συνοδεύονται απο πολιτικές για την ανάπτυξη”

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Πολιτικού Γραφείου της Νεολαίας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να ληφθούν υπόψην πολιτικές για την ανάπτυξη, παράλληλα με το ακολουθούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας,

“Τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας πρέπει να συνοδεύονται από πολιτικές για την ανάπτυξη και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας” τόνισε ο κ. Ομήρου.

Παράλληλα,  αναφέρθηκε και στο Κυπριακό κάνοντας λόγο για εισβολή και κατοχή χώρας μέλους της ΕΕ, ενώ υπογράμμισε πως η λύση για το μείζον αυτό ζήτημα βρίσκεται στην Άγκυρα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της  Πρόεδρου της ECOSY Kaisa Penny.

Μάλιστα, τόνισε ότι η συνεχιζόμενη από την Τουρκία παραβίαση των κανόνων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου στην Κύπρο, η μη απόσυρση του κατοχικού στρατού και η αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με την παράνομη εγκατάσταση εποίκων στα κατεχόμενα αποτελούν απόδειξη των λεγομένων του.