Νέες προκλητικές δηλώσεις απο τη Μέρκελ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ,μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο Βερολίνο.

“Με ένα χρέος που υπερβαίνει το 80% του ΑΕΠ γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου” τόνισε η κ. Μέρκελ, δηλώντας  ταυτόχρονα πεπεισμένη ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται στην Ευρώπη είναι το σωστό.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τις πολιτικές άγριας λιτότητας που ακολουθούνται στην Ευρώπη και κυρίως στις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου, υπογραμμίζοντας πως δεν αποτελούν αποκλειστικά πολιτικές λιτότητας και σταθεροποίησης, αλλά έχουν και διαρθρωτικό σκέλος, που αφορά μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ενίσχυση της δυνατότητας των νέων για εύρεση εργασίας, φέρνοντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας.

“Μόνο εάν ανταποκρινόμαστε στις συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς, μόνο τότε μπορούμε κάτι να προσφέρουμε στην ανάπτυξη. Και γνωρίζουμε ότι με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου», επεσήμανε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα και για την ίδια τη Γερμανία, γι αυτό και, όπως είπε, «δεν είναι αυτοσκοπός το ότι αποφασίσαμε να μεταρρυθμίσουμε κατά βιώσιμο τρόπο τους προϋπολογισμούς μας, αλλά είναι κατά κάποιον τρόπο η ασφάλεια για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για να μπορούν να λαμβάνουν και εκείνοι πολιτικές αποφάσεις ανεξάρτητα”.