Ομήρου: Προτεραιότητα της Βουλής να γίνει πράξη η ισότητα των γυναικών

Ιδιαίτερο χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς τη μαρτυρική γυναίκα της Κύπρου, τη μάνα του αγνοούμενου, του πεσόντα στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, τη γυναίκα πρόσφυγα, την ηρωική εγκλωβισμένη, σε κάθε γυναίκα, οπουδήποτε πάνω στη Γη ζει κάτω από συνθήκες καταπίεσης, εκμετάλλευσης και ανελευθερίας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Η προώθηση της ισότητας των φύλων στην κυπριακή κοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας , δήλωσε ο κ. Ομήρου στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Πάφου και το Γραφείο Σιήκκης Μότορς, παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρης Αναστασιάδη, βουλευτών, δημάρχων, του Αστυνομικού Διευθυντή, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Η σύσταση Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών, ενός ανεξάρτητου οργάνου, είναι προτεραιότητα για να έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος της γυναίκας.

“Χαιρετίζουμε τις γυναίκες ολόκληρου του πλανήτη και στρέφουμε ιδιαίτερα τη σκέψη μας στις γυναίκες που είναι τα θύματα του πολέμου, της βίας, της ανέχειας, των διακρίσεων και της στυγνής εκμετάλλευσης», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι η κατάληψη από τη γυναίκα της θέσης που της αξίζει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, δεν είναι απλώς θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού, αλλά είναι υποχρέωση της πολιτείας για παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ακολούθησε τελετή βράβευσης 70 γυναικών, τις οποίες ξεχώρισε η εφημερίδα «Ταχυδρόμος της Πάφου» για τη συνολική προσφορά τους, γυναίκες που έχουν όραμα, που ξέρουν να διεκδικούν και να ελπίζουν.

Στην Ελληνίδα της Κύπρου του 2013 που είναι τελείως διαφορετική, από εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας της η Διευθύντρια της Εφημερίδας «Ταχυδρόμος της Πάφου» Εμμανουέλα Ζωνιά.