Ομήρου: “Διατήρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής”

Την ανάγκη εφαρμογής αναπτυξιακών πολιτικών που οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος υπογράμμισε πως η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτό ένα μνημόνιο το οποίο θα καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και θα διαλύει την κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην Πάφο συμφώνησε με τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου Χριστόφια για την συμβολή του τραπεζικού τομέα όσον αφορά στην κακή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Δεν κράτησε την ίδια συγκαταβατική στάση όμως και αναφορικά με τα λεγόμενα του Δημήτρη Χριστόφια περί παράδοσης της μισής Κύπρου στους Τούρκους σε περίπτωση που αποσυρθούν οι προτάσεις στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας τα ως διλήμματα και λεκτικούς εκβιασμούς.

“Το γεγονός ότι δόθηκαν στην τουρκική πλευρά η εκ περιτροπής προεδρία, η σταθμισμένη ψήφος, οι απαράδεκτες προτάσεις στο περιουσιακό, το ότι υπήρξε αποδοχή παραμονής δεκάδων χιλιάδων εποίκων δεν είναι παραχώρηση της Κύπρου στην Τουρκία” διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου.