Ολονύχτιες διαβουλεύσεις Σαρρή-Στουρνάρα στην Αθήνα

Η Κύπρος ζητεί τη στήριξη της Ελλάδας, αρχικά σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να διαμορφωθεί κοινή διαπραγματευτική γραμμή στις συνομιλίες στο Eurogroup, σύμφωνα με την κυπριακή πλευρά… «Θα ετοιμάσουμε μία επιστολή προς το Eurogroup, που θα περιγράφει τα μεγέθη του προβλήματος στην Κύπρο», ανέφερε ο Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις το βράδυ στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Παρόντες ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο Διοικητής της Τράπεζας Της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση, χρειαζόμαστε στήριξη…δεν θέλουμε κονδύλια από την δική σας ανακεφαλαιοποίηση, αλλά θα χρειαστούμε αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα ζητήσει από την  Ελλάδα να αναλάβει τη στήριξη των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με 1-3 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δώσει η Ελλάδα από ένα αποθεματικό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που φτάνει τα 5 δισ. ευρώ.

Σχετικά με την πρόσφατη φημολογία για «κούρεμα» των καταθέσεων, ο Κύπριος αξιωματούχος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο αυτό «έχει πλέον αποκλειστεί και με την τρόικα εξετάζονται, τώρα, εναλλακτικά σχέδια».