«Γάγγραινα» η αθρόα είσοδος μεταναστών στην Κύπρο

Σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται πλέον το θέμα των μεταναστών στην Κύπρο. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην χώρα εισήλθαν 7,400 αλλοδαποί, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση, που λογικά θα έπρεπε να λειτουργήσει ως «τροχοπέδη» στην είσοδο των μεταναστών, αφού ελαχιστοποιεί τα περιθώρια ανεύρεσης εργασίας.

Πλέον, ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στην Κύπρο ανέρχεται στις 231,245, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 2,424 αιτήσεις για άσυλο σε πολιτικούς πρόσφυγες.

Την ευθύνη για την αθρόα προσέλευση αλλοδαπών στην Κύπρο και κυρίως για την αδυναμία λήψης μέτρων που θα αντιμετώπιζαν το ζήτημα, φέρει αναμφίβολα ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Η ανάγκη για να μπουν «φραγμοί» στην αθρόα προσέλευση αλλοδαπών στην Κύπρο, είναι πλέον επιτακτική.

Το όλο ζήτημα απαιτεί ορθή πολιτική διαχείριση καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε βάθος χρόνου σε μια από τις μεγαλύτερες πληγές της κοινωνίας. Το βάρος πέφτει πλέον, στο νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος καλείται να θέσει τα όρια και τους φραγμούς που απαιτούνται ώστε να μη καταστεί η χώρα ξέφραγο αμπέλι.

Βάσω Κυριακάκη