Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό για το Φυσικό Αέριο. Σε δύο εβδομάδες η απόφαση

download

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με θέμα την ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ενέργειας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας – Εκπρόσωποι της ΔΕΦΑ, της ΡΑΕΚ και της ΑΗΚ, του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς καθώς και λειτουργός της Υπηρεσίας Ενέργειας.

Με το τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι “είχαμε σήμερα το πρωί σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με όλους τους εμπλεκόμενους. Το βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου σε μια προσπάθεια να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, για να μπορέσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος”.

“Έχουμε συμφωνήσει ότι θα γίνει ακόμη μια προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα χαθεί οποιαδήποτε ευκαιρία που ενδεχομένως να υπάρχει για ουσιαστική μείωση και αναμένω ότι σύντομα θα κλείσει η διαδικασία αυτή είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Κοιτάξαμε τα πράγματα με ρεαλισμό και έχουμε πει ότι αν μπορεί να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και να υπάρξει ουσιαστικό όφελος στο κράτος τότε να δώσουμε την ευκαιρία να γίνει αυτό”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ο Υπουργός είπε ότι “το θέμα της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν από την αρχή στις προτεραιότητες της πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης. Αν υπάρξει οποιοσδήποτε τρόπος που θα επιφέρει μια ουσιαστική μείωση εμείς θέλουμε να το επιδιώξουμε αυτό”.

Τέλος, ο κ. Λακκοτρύπης είπε επίσης ότι “έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα για τη λήψη της απόφασης και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες”.