Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Η συζήτηση των νομοσχεδίων που αφορούν την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Φακοντής η Υπουργός Εργασίας έχει αποστείλει το τελικό κείμενο της νομοθεσίας και τους κανονισμούς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρα της συνεδρίας ο κ. Φακοντής ανέφερε πως ενώ είχε ζητηθεί από την Υπουργό να ξεκαθαρίσει κάποια ζητήματα, το πρώτο αναφορικά με τη δυνατότητα αναθεώρησης του ύψους των βασικών αναγκών (καλάθι της νοικοκυράς) κάθε χρόνο, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προνοεί ότι αυτή η αναθεώρηση θα γίνεται τελικά κάθε δύο χρόνια.
Για να προσθέσει πως και κάποιες άλλες προτάσεις που είχαν κατατεθεί δεν έγιναν αποδεκτές από πλευράς της Κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε, οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν πλέον επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου και των κανονισμών την ερχόμενη Πέμπτη όταν και θα τεθούν τα σχετικά με το ΕΕΕ νομοσχέδια για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ως ΑΚΕΛ έχουμε επεξεργαστεί και θα καταθέσουμε τροπολογίες σε μια προσπάθεια να γίνει η νομοθεσία δικαιότερη, να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και να καλύψει εκείνα τα στρώματα του λαού που έχουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει να στηριχτούν από το ΕΕΕ» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε ότι οι Οικολόγοι σε συνεργασία με τη Συμμαχία Πολιτών κατέθεσαν τροποποιητικές προτάσεις για το ΕΕΕ σε συνεργασία με τη Συμμαχία Πολιτών.

Όπως είπε, πρόκειται για προτάσεις που εξασφαλίζουν ότι δεν θα επηρεαστούν άλλες ομάδες πληθυσμού όπως οι ανάπηροι και οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος σε ό,τι αφορά το επίδομα τέκνου.