Ολλανδία: Nέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε ο Ρούτε

Ολλανδία: Nέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε ο Ρούτε

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε  μια περαιτέρω χαλάρωση, το επόμενο διάστημα, των μέτρων κατά της Covid-19 στην Ολλανδία, εφόσον τα κρούσματα συνεχίσουν να μειώνονται.

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει τη Δευτέρα εάν η χαλάρωση των μέτρων θα υλοποιηθεί και αυτό από τις 19 Μαΐου. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, το ποσοστό πληρότητας κλινών στις ΜΕΘ θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 20%.

Εφόσον αυτή η προϋπόθεση εκπληρωθεί, τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους τους μεταξύ 06.00 και 20.00 (από 12.00 έως 18.00 σήμερα). Τα ζωολογικά πάρκα και τα πάρκα αναψυχής θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν υπό προϋποθέσεις, όπως και οι πισίνες. Οι εργαζόμενοι του σεξ θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν εκ νέου.

«Δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο από το να δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία στην κοινωνία, όμως ούτε θέλουμε να κάνουμε λάθος, τόσο κοντά στον στόχο», είπε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η Ολλανδία, με πληθυσμό λίγο παραπάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 17.000 θανάτους, που σχετίζονται με την ασθένεια αυτή. Έξι εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί.