“Ολα θα πάνε καλά”, έιπε ο ΥΠΟΙΚ μετά τη σύσκεψη αρχηγών

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αποχωρώντας από τη Σύσκεψη Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, δήλωσε αισιόδοξος ότι όλα  θα πάνε καλά.

«Δεν θα πάνε όλα σήμερα (τα νομοθετήματα), αλλά όλα θα πάνε καλά», περιορίστηκε να αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Στη σύσκεψη αρχηγών, στην παρουσία του ΥΠΟΙΚ συζητήθηκε και αποφασίστηκε να μελετηθούν το ταχύτερο δυνατό τα νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση για ενίσχυση του νομοθετικού πλαίσιού για την αποτελεσματική και ταχύτερη αντιμετώπιση των ΜΕΔ.

Την Δευτέρα το πρωί, θα πάει στη βουλή το σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, υπήρξε ομοθυμία για την ανάγκη ταχείας εξέτασης των προτάσεων νόμου, αν είναι δυνατόν, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε δική του εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Βουλής, σημείωσε ότι μέχρι την άλλη Παρασκευή  είναι το νωρίτερο που μπορούν να ψηφιστούν οι σχετικές προτάσεις νόμου.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, λαμβάνοντας το λόγο, συμπλήρωσε ότι το κυβερνητικό σχέδιο ΕΣΤΙΑ, δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι υπάρχουν δυο προσεγγίσεις αναφορικά με τον πακέτο νομοθετημάτων που προωθεί η κυβέρνηση.

Η μια προσέγγιση, είναι η πρόταση με τις κρατικές εγγυήσεις προς την Ελληνική, να συμπεριληφθεί στο πακέτο όλων των νομοθετικών αλλαγών.

Η δεύτερη προσέγγιση, είναι να ψηφιστούν την ερχόμενη Παρασκευή  οι κυβερνητικές εγγυήσεις ξέχωρα από το υπόλοιπο πακέτο των νομοθετημάτων που μπορεί να εγκριθούν σε κατοπινό στάδιο.