Οι 4 καλύτερες υπηρεσίες για Cloud Storage

Αν δεν ξέρετε τα πλεονεκτήματα του Cloud storage, είμαστε εδώ για να σας πούμε τις επικρατέστερες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Κριτήρια για την επιλογή τους, είναι η ασφάλεια, η τεχνολογική αξιοπιστία, η χωρητικότητα και βεβαίως η ευκολία και η ταχύτητα της όλης διαδικασίας.

1. Dropbox: Η πρώτη εφαρμογή αποθήκευσης σε cloud, που δημιουργήθηκε.

Ο χρήστης πρέπει να εγκαταστήσει το λογισμικό στον υπολογιστή ή στη φορητή του συσκευή, προκειμένου να αποθηκεύσει αρχεία. Δωρεάν μέχρι κάποια MB, δυνατότητα αγοράς συνδρομής για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

2. WIND VISION: Δωρεάν για τους συνδρομητές της υπηρεσίας με απλό και εύκολο user interface. Χωρίς τη χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου ή οποιουδήποτε έξτρα αποθηκευτικού μέσου. Οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν τα αγαπημένα τους προγράμματα ή και ολόκληρες σειρές που θα προβληθούν μελλοντικά. Με άμεση πρόσβαση μπορούν να τα παρακολουθήσουν όποτε θέλουν και από όποια συσκευή θέλουν μέσα από το my library που εμφανίζεται στο κεντρικό μενού του αποκωδικοποιητή αλλά και στην εφαρμογή WIND VISION. Απλά, με το τηλεκοντρόλ ή με το smartphone, επιλέγουν ΕΓΓΡΑΦΗ και κρατούν προγράμματα συνολικής διάρκειας 180 ωρών, για 3 μήνες. Στο διάστημα αυτό είναι στο χέρι τους η διαχείριση του χώρου του my library και η αναπαραγωγή προγραμμάτων, ανά πάσα στιγμή από όποιο σημείο επιθυμούν αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο Internet.

3. Google Drive: Είναι η υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων που παρέχεται από την Google. Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012, και επιτρέπει την χρήση cloud storage, τον διαμοιρασμό αρχείων και την συνεργατική επεξεργασία από τον χρήστη. Το Google Drive προσφέρει σε όλους τους χρήστες του έναν αρχικό online χώρο αποθήκευσης 15 GB, ενώ μπορεί κάποιος να αγοράσει περισσότερο χώρο με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής.

4. Microsoft OneDrive: Ανήκει στην οικογένεια προγραμμάτων και υπηρεσιών του Windows Live της Microsoft. Το OneDrive επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν αρχεία στο Διαδίκτυο και να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε υπολογιστή. Η υπηρεσία προσφέρει χώρο 5 GB, με μέγιστο μέγεθος αρχείου 50 MB ανά αποστολή.