Η ομάδα αίματος καθορίζει την προσωπικότητα μας

Όσο παράξενο και να ακούγεται, όμως  ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η ομάδα αίματος στην οποία ανήκουμε παίζει σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητά μας.

Ο τύπος της ομάδας αίματος σου αποτελεί δείκτη της προσωπικότητάς σου και επηρεάζει όχι μόνο την συμπεριφορά, αλλά ακόμα και τις σχέσεις σου.

Οι ομάδες αίματος, οι οποίες ανακαλύφθηκαν το 1900 από τον Karl Landsteiner, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που καθορίζει το αν είμαστε ευτυχισμένοι και με ποιους ανθρώπους ταιριάζουμε περισσότερο. Για παράδειγμα, το αν κάποιος είναι ντροπαλός, εγωιστής ή ευαίσθητος μπορεί να ωφείλεται σε συγκεκριμένο βαθμό και στην ομάδα αίματός του.

Σε μερικές χώρες είναι δημοφιλής η συνήθεια να αξιολογείται η προσωπικότητα κάποιου με βάση την ομάδα αίματός του.

Στην Ιαπωνία, λόγου χάρη, συχνά ανοίγουν τη συζήτηση ρωτώντας: «Σε ποια ομάδα αίματος ανήκεις;»

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης ισχυρίζονται ότι όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Α είναι ήρεμοι, υπεύθυνοι και καχύποπτοι, όσοι ανήκουν στην ομάδα Β είναι ανοιχτόκαρδοι, κυκλοθυμικοί, ευκολόπιστοι, και ούτω καθεξής. Λένε επίσης ότι τα άτομα μιας συγκεκριμένης ομάδας αίματος ίσως το βρίσκουν δύσκολο—ή εύκολο—να τα πηγαίνουν καλά με άτομα άλλης ομάδας.

Με βάση αυτή την αντίληψη, μερικοί πιστεύουν ότι η ομάδα αίματος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ομαδοποίηση των μαθητών στα σχολεία, την επιλογή στελεχών σε επιχειρήσεις ή ακόμη και την εκλογή συντρόφου. Είναι άραγε αποδεδειγμένο ότι η ομάδα αίματός μας καθορίζει πράγματι την προσωπικότητά μας; Υπάρχουν κάποιες Γραφικές διδασκαλίες που θίγουν αυτό το ζήτημα;

Τι Είναι οι Ομάδες Αίματος;

«Οι μεμβράνες των ερυθρών αιμοσφαιρίων περιέχουν πρωτεΐνες που ονομάζονται αντιγόνα. Έχουν αναγνωριστεί πάνω από 300 αντιγόνα ερυθρών αιμοσφαιρίων». Ενώ μερικοί άνθρωποι έχουν κάποια συγκεκριμένα αντιγόνα, άλλοι δεν τα έχουν, και ορισμένα αντιγόνα δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Γι’ αυτόν το λόγο, όπως προσθέτει η εγκυκλοπαίδεια, «με βάση την παρουσία ή την απουσία συγκεκριμένων αντιγόνων, οι επιστήμονες έχουν ταξινομήσει το ανθρώπινο αίμα σε διάφορες ομάδες».

Το πιο ευρέως αποδεκτό σύστημα ομάδων αίματος είναι το σύστημα ΑΒΟ, το οποίο ταξινομεί το ανθρώπινο αίμα σε τέσσερις ομάδες—Α, Β, ΑΒ και Ο. Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιείται και το σύστημα Ρέζους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περίπου 20 γνωστά συστήματα ομάδων αίματος. Σαφώς, λοιπόν, το αίμα είναι πολύ περίπλοκο. Η Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα (Encyclopædia Britannica) δηλώνει: «Ο μεγάλος αριθμός των διαφορετικών αντιγόνων των ερυθρών αιμοσφαιρίων καθιστά εξαιρετικά απίθανο για άτομα που δεν είναι γνήσιοι δίδυμοι να έχουν τις ίδιες ουσίες ομάδας αίματος».

Αυτό υποδηλώνει ότι, αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε, κάθε άτομο έχει μία μοναδική «ομάδα αίματος». Επομένως, ο ισχυρισμός ότι άνθρωποι με συγκεκριμένες ομάδες αίματος έχουν κοινά γνωρίσματα στην προσωπικότητά τους φαίνεται πως δεν είναι βάσιμος. Οι παράγοντες που καθορίζουν την προσωπικότητά μας προφανώς είναι πολλοί.

Τι Καθορίζει την Προσωπικότητά Μας;

«Προσωπικότητα είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς, έμφυτα ή επίκτητα, που διακρίνουν κάθε άτομο». Ναι, εκτός από την κληρονομικότητα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες—όπως είναι το οικογενειακό περιβάλλον, η εκπαίδευση, οι συναναστροφές και τα βιώματα, καλά και άσχημα—οι οποίοι επηρεάζουν την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Συνεπώς, η γενετική μας κατασκευή δεν είναι το μόνο που καθορίζει την προσωπικότητά μας. Ακόμη και οι γνήσιοι δίδυμοι, που έχουν την ίδια γενετική κατασκευή, συνήθως έχουν διαφορετικές προσωπικότητες.

‘Όπως αναφέραμε στην Ιαπωνία δεν διαβάζουν τα ζώδια αλλά τον τύπο του αίματος σου. Παρόλο που δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου πιστεύεται ευρέως ότι η ομάδα του αίματος σου προβλέπει στοιχεία της προσωπικότητας μας –από το ταμπεραμέντο μας μέχρι την συμβατότητα με κάποιους ανθρώπους- αλλά και τι τύπος εραστή/ ερωμένης είσαι και τι πρέπει να τρως.

Δείτε, λοιπόν, πως ο τύπος της ομάδας αίματος σας επηρεάζει τον χαρακτήρα, την συμπεριφορά σας, αλλά και την υγεία σας.

Ομάδα Αίματος Α – Μεθοδικοί με έντονη επαγγελματική συνείδηση

Στοιχεία Προσωπικότητας: Συντηρητικοί, εσωστρεφείς, κρατημένοι, υπομονετικοί, τελειομανείς.
Τα χειρότερα στοιχεία τους: Εμμονικοί, αμήχανοι, μερικές φορές νευρικοί και πεισματάρηδες.
Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α θεωρούνται «αγρότες» και πολύ αφοσιωμένοι και πιστοί στους άλλους. Μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά μυστικοπαθείς και απρόθυμοι να μοιραστούν τα συναισθήματα τους.
Η δίαιτα της ομάδας Α: Μια τέτοια δίαιτα βασίζεται στην χορτοφαγία. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δύσκολο να περάσουν από το κλασικό πιάτο με κρέας και πατάτες στις πρωτεϊνες της σόγιας, τα δημητριακά και τα λαχανικά. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό για τον ευαίσθητο Τύπο Α να τρώει όσο το δυνατό φυσικά τρόφιμα, όσο και η «αγροτική» προσωπικότητα του.

Ομάδα Αίματος Β
Στοιχεία Προσωπικότητας: Δημιουργικοί, ευέλικτοι, ατομικιστές, αισιόδοξοι, παθιασμένοι.
Τα χειρότερα στοιχεία τους: Ξεχασιάρηδες και μερικές φορές ανεύθυνοι.
Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β είναι υποστηρικτικοί κατανοώντας και τις απόψεις των άλλων, αλλά συχνά διστάζουν να αμφισβητήσουν ή να τσακωθούν. Ευέλικτοι σαν τους χαμαιλέοντες κάνουν εύκολα φίλους.

Παρόλ’ αυτά οι άντρες αυτής της ομάδας δεν θεωρούνται ιδανικοί για γάμο στην Κορέα, όπου μάλλον θεωρούνται σαν καλοί… παίκτες και συχνά είναι εγωκεντρικοί και ευμετάβλητοι.
Οι άνθρωποι με Ομάδα Αίματος Β είναι επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες, γι’ αυτό θα πρέπει να τρώνε συγκεκριμένα πράγματα και να ασκούνται.
Η δίαιτα της Ομάδας Β: Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανεκτικό πεπτικό σύστημα όμως πρέπει να αποφεύγουν κρέατα όπως κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό.

Ομάδα Αίματος: ΑΒ
Στοιχεία Προσωπικότητας: Cool, ελεγχόμενοι, εσωστρεφείς, λογικοί
Τα χειρότερα στοιχεία τους: Κριτικοί, αναποφάσιστοι, σνομπ και δεν συγχωρούν εύκολα.
Οι άνθρωποι της ομάδας ΑΒ τείνουν να είναι πολύ γοητευτικοί και δημοφιλείς. Δεν αγχώνονται για τα μικρά και τα ασήμαντα και θεωρούνται γενικά ως πιο πνευματικοί τύποι έως και… προβληματικοί.

Λένε γι’ αυτούς ότι έχουν αυτοέλεγχο από το μυαλό και όχι από την καρδιά. Μερικές φορές είναι δύσκολο να είσαι ένας ΑΒ τύπος, καθώς δεν θέλουν να μπούν στα παπούτσια του άλλου. Αν αισθανθούν περιορισμένοι σπάνε τα δεσμά και κάνουν τα δικά τους.
Η δίαιτα της Ομάδας ΑΒ: Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ευαίσθητο πεπτικό. Καλό είναι να προτιμούν τα θαλασσινά αντί του κρέατος και να τρώνε τόφου αντί για γαλακτοκομικά επεξεργασμένα.

Ομάδα Αίματος: Ο
Στοιχεία Προσωπικότητας: Φιλόδοξοι, με αυτοπεποίθηση και δυνατοί
Τα χειρότερα στοιχεία τους: Αλαζόνες, αναίσθητοι, ματαιόδοξοι.

Οι άνθρωποι με Ομάδα αίματος Ο, θεωρούνται φυσικοί ηγέτες και είναι σε πολλές περιπτώσεις καλοί αθλητές. Είναι ανοιχτοί, εκφραστικοί και παθιασμένοι. Έχουν μια ακόρεστη όρεξη για επιτυχία και δεν φοβούνται να παίρνουν ρίσκα ή να παίζουν τυχερά παιχνίδια.

Η δίαιτα της Ομάδας Ο: Οι άνθρωποι αυτής της ομάδας έχουν γρήγορο μεταβολισμό και μπορούν να τον ωφελήσουν τρώγοντας άπαχα κρέατα και πουλερικά και πολύ ψάρι. Αντίθετα καλό είναι να αποφεύγουν τα δημητριακά και την κατανάλωση ψωμιού. via