Οι χορτάτοι και οι πεινασμένοι….

Από της ιδρύσεως της Κυπριακής δημοκρατίας το 1960, οι κυβερνήσεις ήταν  πάντοτε “χορτάτες”…. Εκτός της τέως  διακυβέρνησης….

Επί εποχής της παντοδυναμίας του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’, διευθυντής στο συνεργατισμό ήταν κάποιος κύριος ονόματι Ππούρος, πατέρας του Πανίκου Ππούρου τέως διευθυντή στο υπουργείο Γεωργίας και νυν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Κύπρου.

Μέσα σε μια νύχτα ο Μακάριος, τον “άδειασε” από αφεντικό στο συνεργατισμό και διόρισε τον Ανδρέα Αζίνα, διότι του είχε υποχρέωση όπως έλεγε τότε ο Μακάριος.

Με τη πάροδο μίας δεκαετίας, κάποιοι είπαν στον Εθνάρχη Μακάριο να διώξει τον Ανδρέα Αζίνα γιατί κάτι “βρωμούσε”…. και ιδού η σοφή απάντηση του Μακάριου τότε:

Αυτός θα παραμείνει όσο καιρό θα είμαι εγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν διορίσω  τώρα άλλον θα αρχίσει να τρώει με χρυσά κουτάλια και πάλι από την αρχή”…

Φυσικά με την ανάληψη της προεδρίας από τον Σπύρο Κυπριανού ο Αζίνας πήγε όχι σπίτι του αλλά στη φυλακή.

Η απάντηση του αείμνηστου Μακάριου ήταν τελικά πέρα για πέρα σοφή….

Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν ήταν δεξιές κατόπιν μας προέκυψε ο Χριστόφιας κουμουνιστής, απόφοιτος και αυτός και οι υπουργοί του της Σοβιετικής ένωσης και του παλαιού κουμουνιστικού καθεστώτος…. Τι γνώσεις είχαν οι καημένοι από καπιταλισμό……

Απλά κατάφεραν να μας “πασάρουν” κουπόνια όπως στην πρώην Σοβιετική ένωση…..