Οι φελλοί επιπλέουν και γίνονται Τέχνη

Έργα τέχνης από φελλούς κρασιών δημιουργεί ο βρετανός καλλιτέχνης Conrad Engelhardt συλλέγοντας το …υλικό για τους πίνακές του από τα εστιατόρια της περιοχής του. Σύνθημά του “στο κρασί υπάρχει ομορφιά”.Το Shoreditch είναι μια ανερχόμενη καλλιτεχνική συνοικία στο ανατολικό Λονδίνο. Εκεί ζει και εργάζεται ο Conrad Engelhardt.

Πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του ήταν οι διαφορετικές αποχρώσεις των φελλών καθώς και το χρώμα του κρασιού που βάφει τη μια πλευρά τους.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης και η γυναίκα του είχαν αδυναμία στο κρασί. Δοκίμαζαν διαφορετικές ποικιλίες και όπως πολλοί λάτρεις του κρασιού κρατούσαν τους φελλούς για να θυμούνται τη γεύση. Κάποια μέρα εκείνος μάζεψε όλους τους φελλούς που είχαν στο σπίτι και άρχισε να τους χωρίζει σε τονικότητες.

Όταν έφτιαξε τον πρώτο του πίνακα, κατάλαβε πως θα πρέπει να προμηθευτεί περισσότερους φελλούς και έτσι ζήτησε τη συνεργασία εστιατορίων στην περιοχή.

Τα εστιατόρια ανακυκλώνουν με αυτόν τον τρόπο τους φελλούς ενώ ο καλλιτέχνης εμπνέεται και διακοσμεί τον χώρο τους δημιουργώντας εικόνες cork by cork.

 

Δείτε τις δημιουργίες του Conrad Engelhardt από φελλό