Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της “Ελιάς”

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της παρουασίασε σήμερα η “Ελιά” σε ειδική εκδήλωση στο Cine Κεραμεικός.

Η ψήφος στην «Ελιά», στις ευρωεκλογές, είναι ψήφος για τη χώρα, την ανάκαμψη, την οικονομία, τις προοδευτικές αντιλήψεις και υπέρ της ενότητας της δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», μετέχουν πολλές γυναίκες -αν και λιγότερες απ’ ό,τι θα ήθελε- πρόσωπα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το ψηφοδέλτιο, πρόσθεσε, συμβολίζει την ενότητα, την ανανέωση, το ήθος, την ποιότητα και τη μαχητικότητα.

Στην ίδια εκδήλωση ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η έγκαιρη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου είναι ένα πρώτο δείγμα αξιοπιστίας της «Ελιάς», στο οποίο αποτυπώνεται το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση, η οποία επιτυγχάνεται σε ποσοστό πάνω από 80%.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και σε θέματα σχετικά με το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο, εξαπολύοντας έμμεση, αλλά σαφέστατη, επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι κάποιοι που την περίοδο 2007-09 ως υπουργοί Ανάπτυξης αποθέωσαν τις φαρμακευτικές δαπάνες και εκτίναξαν το κόστος, σήμερα το παίζουν μεταρρυθμιστές.

Χαιρετίζοντας, εκ μέρους των κινήσεων της Δυναμικής Ελλάδας, της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, των Νέων Μεταρρυθμιστών, της Πολιτείας 2012 και της Πρωτοβουλίας Β, ο Μάνος Γλαμπεδάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι πολίτες της κεντροαριστεράς του αύριο θα ανταποκριθούν και θα στηρίξουν την πρότασή μας».
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Τους 41 υποψήφιους (από τους 42 συνολικά) που προέρχονται από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που συγκροτούν την «Ελιά», παρουσίασε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αννυ Ποδηματά.

Το όνομα του 42ου υποψήφιου, «του μουσουλμάνου συμπολίτη μας από τη Θράκη που θέλουμε να εκφράζει γνήσια το χώρο του», όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα 41 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου είναι τα εξής:

1.Πασχάλης Αγανίδης
2. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ
3. Γιώργος Αμαραντίδης
4. Τάκης Αναστόπουλος
5. Νίκος Ανδρουλάκης
6. Μαργαρίτα Αργυράκου (Miernik Malgorzata)
7. Γιώργος Βερνίκος
8. Σπύρος Ντ. Βρεττός
9. Κατερίνα Γαργάλα
10. Ιωάννης Γιάλλουρος
11. Αλεξάνδρα Δαλιάνη
12. Μάνος Επιτροπάκης
13. Ρεγγίνα Θεάκου
14. Κώστας Θεοδωρόπουλος
15. Παναγιώτης Ιωακειμίδης
16. Εύα Καΐλή
17. Ευθύμης Καρδαράς
18. Δημήτρης Καρέλας
19. Σωτήρης Κατσέλος
20. Παντελής Καψής
21. Ευαγγελία Κουρουπάκη
22. Παναγιώτης Κωστούλας
23. Βίκη Μάτσικα
24. Κατερίνα Μπατζελή
25. Νίκος Μπίστης
26. Δημήτρης Μπρίμης
27. Σπύρος Νικόπουλος
28. Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου
29. Γιώργος Παπακωνσταντής
30. Παναγιώτης Πάτρας
31. Κυριάκος Πιερρακάκης
32. Συλβάνα Ράπτη
33. Αποστόλης Ραυτόπουλος
34. Βάσω Στάμου
35. Βασιλική Σουλαδάκη
36. Κατερίνα Τζωρτζοπούλου
37. Νίκος Τσολακίδης
38. Έφη Χαλάτση
39. Θανάσης Χειμωνάς
40. Παύλος Χρηστίδης
41. Απόστολος Ψωμάς

Ως προς το προφίλ των υποψηφίων, το 90% θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα, περίπου το 35% είναι γυναίκες, περίπου το 30% είναι κάτω από 40 ετών, ενώ οι μισοί είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. Πέντε υποψήφιοι προέρχονται από την πρωτοβουλία των 58 και άλλοι από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.