Οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Αθηναίων

Δύο υποψήφιοι από τη Νέα Δημοκρατία διεκδικούν τον δήμο Αθηναίων. Στις επερχόμενος δημοτικές εκλογές κατεβαίνουν και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει τη στήριξη του κόμματος, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος και στέλεχος της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ως επικεφαλής «ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης».

Στην ανακοίνωση του ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει : “Δηλώνω παρών στην πρόσκληση-πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει”.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε: “Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για τον δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα”.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Υποψήφιος από το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο 34χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης – δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του ΠΓ του κόμματος Νίκος Σοφιανός. Από τη Χρυσή Αυγή, το Δήμο Αθηναίων θα διεκδικήσει ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το επόμενο 48ωρο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα του Βασίλη Καπερνάρου για την υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας.