Οι τρεις ασκήσεις για τέλεια πλάτη!

Μπορεί να μην την βλέπουμε εμείς, αλλά την βλέπουν οι άλλοι. Και μία φαρδιά πλάτη με φτερά, είναι εξαιρετικά ελκυστική, ενώ παράλληλα οπτικά «κρύβει» και άλλες ατέλειες του σώματος.

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Γκέλυ Τζιβινίκου, μάς προτείνει 4 ασκήσεις, με τις οποίες μπορεί η πλάτη να βγάλει κυριολεκτικά φτερά

Επομένως, αν θες η πλάτη σου να αρχίσει να αποκτά «φτερά», πρέπει να δώσεις έμφαση στις παρακάτω 4 ασκήσεις. Το γεγονός ότι δεν είναι δύσκολες στην εκτέλεση, δεν σημαίνει ότι δεν φέρνουν αποτελέσματα.

1. Πλάγιες εκτάσεις με αλτήρες (επικλινής πάγκος)
Το στήθος πρέπει να εφαρμόζει πλήρως στον πάγκο, ο οποίος θα έχει κλίση 30 μοιρών. Χωρίς να μαζεύουμε τις ωμαπλάτες, σηκώνουμε τα χέρια μέχρι να έρθουν στην ίδια ευθεία με τους ώμους. Προσοχή, οι αγκώνες θα πρέπει να είναι είναι ελαφρά λυγισμένοι κατά την εκτέλεση της άσκησης και ο κορμός σταθερός.

4 σετ, 15 επαναλήψεις

2. Όρθιες έλξεις πλάτης (τροχαλία)
Πόδια κλειστά και γόνατα ελαφρά λυγισμένα, ενώ η πλάτη μένει ίσια. Κατεβάζουμε την τροχαλία μέχρι να φτάσει στο ύψος της λεκάνης. Αφήνουμε προσεκτικά την μπάρα να ανέβει μέχρι το ύψος του πιγουνιού και στη συνέχεια την κατεβάζουμε.

5 σετ, 12 επαναλήψεις

3. Κωπηλατική με μπάρα σε κλίση
Τοποθετούμε την μπάρα ανάμεσα στα πόδια, στήθος και γλουτοί προς τα έξω. Πιάνουμε την μπάρα με από τις ειδικές λαβές και σηκώνουμε προσέχοντας οι αγκώνες να μην πετάνε προς τα έξω και τα χέρια να μένουν όσο το δυνατό πιο κοντά στον κορμό. Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να έχουμε βρει μια επιφάνεια στην οποία να ακουμπά η άλλη άκρη της μπάρας, ώστε να είναι σταθερή σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.

4 σετ, 10 επαναλήψεις

Πηγή: reader.gr