Οι τζιχαντιστές τρομοκρατούν τον Ισλαμικό κόσμο – Καμικάζι ανατίναξαν τεμένη και σκότωσαν 126 (Photos)

Είναι σαφές από τα χαρακτηριστικά πως σκοπός των καμικάζι τζιχαντιστών ήταν να προκαλέσουν κατά το δυνατόν περισσότερα θύματα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Την ευθύνη για τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην Υεμένη, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτηση στο Twitter.

Τουλάχιστον 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 260 τραυματίστηκαν, όταν 4 βομβιστές-καμικάζι 2ανατινάχθηκαν σε 2 τεμένη κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στα δύο τεμένη προσέρχονται ιδίως υποστηρικτές των σιιτών μουσουλμάνων Χούτι που έχουν καταλάβει την κυβέρνηση και προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία τους.

Στο μεταξύ αντιαεροπορικά πυρά εξαπολύθηκαν σήμερα εναντίον αεροπλάνων που πέταξαν πάνω από το προεδρικό μέγαρο στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, και έριξαν βόμβες, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας συνεργάτης του προέδρου της χώρας Άμπντ Ράμπου Μάνσουρ Χάντι, ο οποίος διευκρίνισε πως ο Χάντι είναι σώος και ασφαλής.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη που στοχοθετήθηκαν από τα αντιαεροποτικά πετούσαν τόσο ψηλά που μετά βίας ήταν ορατά στον ουρανό πάνω από την συνοικία Κρέιτερ όπου διαμένει ο Χάντι.

Ο βοηθός του προέδρου επιβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη προχώρησαν σε ρίψη βομβών και ότι αντιαεροπορικά άνοιξαν εναντίον των αεροπλάνων αυτών, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

1 3 4