Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν τους ομαδικούς βιασμούς ανήλικων κοριτσιών

Tις βιάζουν ξανά και ξανά- ορισμένες φορές επιλέγουν τα «θύματά» τους τραβώντας στην τύχη… λαχνό με το όνομά τους!

Είναι μόνο 12 χρονών κι έχει ήδη ζήσει τον απόλυτο τρόμο: την έδεσαν, τη χτύπησαν και τη βίασαν 1επτά άνδρες του ISIS, μετά την απαγωγή της από το σπίτι της στο Ιράκ.

Η ιστορία βασανιστηρίων του μικρού κοριτσιού είναι μόνο μία από τις ανατριχιαστικές ιστορίες που αφηγούνται γυναίκες που κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χέρια της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ, σημειώνει η Daily Mail.

Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Human Rights Watch μαχητές προχωρούν σε απαγωγές γυναικών και κοριτσιών ηλικίας ακόμα και 8 ετών, τις εξαναγκάζουν να τους παντρευτούν και να ασπαστούν το Ισλάμ, τις βιάζουν ξανά και ξανά- ορισμένες φορές επιλέγουν τα «θύματά» τους τραβώντας στην τύχη… λαχνό με το όνομά τους!

Η έκθεση της οργάνωσης σημειώνει πως η τακτική συστηματικών βιασμών θεωρείται έγκλημα πολέμου και πιθανόν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η 12χρονη κατάφερε να δραπετεύσει και αφηγήθηκε πώς απήχθη μαζί με άλλα επτά μέλη της οικογένειάς της όταν οι μαχητές εισέβαλαν στο χωριό της τον περασμένο Αύγουστο.

Λίγες εβδομάδες μετά μεταφέρθηκε σε σπίτι στη Συρία όπου ζούσαν κι άλλα κορίτσια Γεζίντι όπου οι άνδρες έμπαιναν και επέλεγαν κάποιο στην τύχη.

Η μικρή αντιστάθηκε στον άνδρα που την επέλεξε κι εκείνος τη χαστούκισε και την έσυρε έξω από το σπίτι. «Του είπα να μη με αγγίξει και τον ικέτευσα να με αφήσει να φύγω», περιγράφει. «Τι θέλεις από μένα;», τον ρώτησε. Τις επόμενες τρεις ημέρες το κορίτσι έκανε αδιάκοπα σεξ με τον μαχητή… Στη διάρκεια της ομηρίας της επτά μαχητές θεωρούσαν πως ήταν «κτήμα» τους και οι τέσσερις τη βίαζαν συστηματικά.

Η οργάνωση Human Rights Watch συνέλεξε τις αφηγήσεις είκοσι γυναικών και κοριτσιών που κατάφεραν να αποδράσουν από τον κλοιό του ISIS, με τις περιγραφές τους να δείχνουν ένα σύστημα οργανωμένων βιασμών, σεξουαλικών επιθέσεων και εξαναγκαστικών γάμων- όλα αποτελούν εγκλήματα πολέμου.

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση όλοι οι επιζώντες του ISIS να έχουν πρόσβαση σε ιατρική και ψυχολογική βοήθεια για να διαχειριστούν τον απίστευτο βασανισμό τους.

Μία άλλη γυναίκα αφηγείται πως ο αδελφός της της είπε να αυτοκτονήσει αν δεν καταφέρει να διαφύγει από τους μαχητές του Μετώπου. «Την ίδια μέρα έβαλαν τα ονόματά μας στη… λοταρία και μας επέλεγαν στην τύχη», εξηγεί. «Ο άνδρας που επέλεξε εμένα μου ζήτησε να πλυθώ κι εγώ αποπειράθηκα μέσα στο μπάνιο να αυτοκτονήσω με δηλητήριο. Το μοίρασα και στα άλλα κορίτσια, όλες αρρωστήσαμε αλλά καμιά μας δεν πέθανε.

Σοκ προκαλεί η ιστορία μιας άλλης γυναίκας που μεταφέρθηκε στη Συρία και οι άνδρες του ISIS της είπαν να ξεχάσει την οικογένειά της και να προετοιμαστεί να παντρευτεί κάποιον από αυτούς. Από το πρωί άνδρες έρχονταν στο χώρο όπου ήταν οι γυναίκες συγκεντρωμένες και αγόραζαν κορίτσια για να τα βιάσουν. «Έπαιρναν τα κορίτσια, τα βίαζαν και τα επέστρεφαν για να τα ανταλλάξουν με άλλα…», λέει.