Οι τζιχαντιστές κράτησαν 8 από τους 170 απαχθέντες για το κάψιμο της σημαίας

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν χθες 170 άνδρες για τον εμπρησμό 2 σημαίων του στο Ιράκ. Μετά από ανακρίσεις και έρευνες που έκαναν οι τζιχαντιστές κράτησαν 8 άνδρες και απελευθέρωσαν τους 162.

Όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, 162 από τους 170 άνδρες που είχαν αιχμαλωτιστεί την Παρασκευή από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι αναζητούσαν τους υπεύθυνους για τον εμπρησμό δύο σημαιών της οργάνωσης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι άνδρες απήχθησαν από τα χωριά αλ Σατζάρα και Γάριμπ της επαρχίας Κιρκούκ.

Σύμφωνα με έναν από τους απαχθέντες, έναν 39χρονο άνδρα, μέλη του ΙΚ τους έδεσαν και τους ανέκριναν. Πέρασαν τη νύχτα σε σπίτια ανά πέντε ή ανά δέκα σε κάθε δωμάτιο και στη συνέχεια οι τζιχαντιστές τους άφησαν ελεύθερους, ενώ κράτησαν μόνο οκτώ.

Το ΙΚ καταφεύγει συχνά σε μαζικές συλλήψεις στην προσπάθειά του να κάμψει την αντίσταση στις περιοχές του Ιράκ που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του.

Τον Σεπτέμβριο οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει 50 ανθρώπους από την επαρχία Κιρκούκ αφού οι κάτοικοι πυρπόλησαν ένα από τα προπύργιά τους και μια σημαία. Είκοσι ακόμη άνθρωποι απήχθησαν την επόμενη εβδομάδα με την κατηγορία ότι είχαν δημιουργήσει μια αντιστασιακή ομάδα.

Στη συνέχεια κάποιοι από τους απαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.