Οι τζιχαντιστές απειλούν τη Δύση για «ματωμένα Χριστούγεννα» (Photos)

Με μακελειό την περίοδο των Χριστουγέννων απειλούν τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο φανατικοί του ISIS σε νέο προπαγανδιστικό υλικό που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

«Θα συναντηθούμε τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη… σύντομα» γράφει μια αφίσα, που δείχνει τον Άη Βασίλη να στέκεται στη στέγη ενός κτιρίου δίπλα σ’ ένα κουτί με δυναμίτες ατενίζοντας το πλήθος στη Τάιμς Σκουέρ.

Σε μια άλλη αφίσα που κυκλοφόρησε σε γνωστά δίκτυα του ISIS ένας ένοπλος τζιχαντιστής εμφανίζεται μπροστά από το Big Ben που ανατινάζεται δίπλα σε μια φλεγόμενη βρετανική σημαία, ενώ το μήνυμα αναφέρει: «Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας, όπως καταστρέψατε τη δική μας».

Ισλαμιστές τρομοκράτες διακινούν το τελευταίο διάστημα μέσω κρυπτογραφημένων διαύλων επικοινωνίας ολοένα και περισσότερα μηνύματα που απευθύνουν κάλεσμα σε «μοναχικούς λύκους» για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε δυτικές μεγαλουπόλεις.

Πρόσφατες «αφίσες» έδειχναν τζιχαντιστές με μαχαίρια και όπλα στη Regent Street του Λονδίνου και στον Πύργο του Άιφελ το Παρίσι και ένα μήνυμα στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, που προειδοποιούσε: «Σύντομα στις γιορτές σας».

Ενώ χθες κυκλοφόρησε άλλη μια αφίσα που δείχνει έναν τρομοκράτη με εκτοξευτήρα ρουκετών να στοχεύει την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και ένα μήνυμα προς τους «μοναχικούς λύκους του χαλιφάτου», ότι «πλησιάζει η γιορτή των σταυροφόρων» (Χριστούγεννα) κι ότι δεν πρέπει να διστάσουν να θυσιαστούν γιατί τους περιμένει «ο παράδεισος».

Δανία: 8 χρόνια φυλακή σε επίδοξη τζιχαντίστρια που σχεδίαζε επιθέσεις σε σχολεία

Στη Δανία το ανώτατο δικαστήριο καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη μια 17χρονη επίδοξη τζιχαντίστρια, που ασπάστηκε το Ισλάμ και σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο σχολεία, το ένα εκ των οποίων εβραϊκό.

Η νεαρή, που ήταν 15 ετών όταν συνελήφθη, είχε συγκεντρώσει υλικά για να κατασκευάσει μια βόμβα ενώ στο σπίτι της στο Farevejle βρέθηκαν χειρόγραφα σημειώματα που έκαναν λόγο για βομβιστικές επιθέσεις «κατά των απίστων» σε ένα εβραϊκό σχολείο στην Κοπεγχάγη και στο δημοτικό, όπου είχε η ίδια φοιτήσει στην περιοχή της.