Οι σύμμαχοι και φίλες χώρες ενημερώνονται για τουρκικές προκλήσεις

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης δήλωσε σήμερα ότι η Λευκωσία παρακολουθεί τις κινήσεις της τουρκικής κορβέτας και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη υλοποίηση των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ είπε ότι ενημερώνονται σχετικά σύμμαχοι και φίλες χώρες.

Ερωτηθείς μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και μέλη της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος, για την παρουσία του τουρκικού πολεμικού πλοίου σε μικρή απόσταση από το πλοίο-γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο Υπουργός είπε ότι η Λευκωσία προχωρεί με τους σχεδιασμούς της, ενώ χαρακτήρισε «αναμενόμενες εν πολλοίς» τις τουρκικές προκλήσεις, καθώς όπως είπε, «είναι η γνωστή η στάση που τηρεί η Άγκυρα».

Η Λευκωσία, συνέχισε ο κ. Φωκαΐδης, πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην ανεμπόδιστη υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει, ενώ είπε ότι «μέχρι στιγμής τα πράγματα κυλούν όπως έχουν προβλεφθεί».

Ανέφερε τέλος ότι γίνονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν «και μέσω των συμμάχων μας και φίλων χωρών που ενημερώνονται προκειμένου και από πλευράς τους να διασφαλίσουν αυτό το οποίο και εμείς μέσα από τον σχεδιασμό μας θέλουμε να εξασφαλίσουμε», πως δηλαδή η Κύπρος απρόσκοπτα θα προχωρήσει στις γεωτρήσεις, ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εντός της ΑΟΖ.