«Θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού» μετά τη συνάντησή με Μέρκελ

Κορυφώνοντας την αντιπολιτευτική του τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χθεσινή συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τα αποτελέσματα αυτής, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

Μιλώντας για «θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού» μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, στην Κουμουνδούρου τον κατηγορούν ότι εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και την χώρα. «Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του», λένε, καταλογίζοντάς του τεράστια απόσταση από την σημερινή, οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα.

Σχολιάζοντας ακόμα και το γεγονός ότι δεν απάντησε, «κατόπιν της υπόδειξης της κ.Μέρκελ», σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσον είναι αρνητικός στην χαλάρωση της λιτότητας, επιμένουν στον χαρακτηρισμό που αποδίδουν διαχρονικά στον Έλληνα πρωθυπουργό ως τον πλέον ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Αντιστρέφουν δε, την κριτική που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας όταν επισκέπτεται ξένους ηγέτες, τονίζοντας από την πλευρά τους για τον πρωθυπουργό πως «καμία χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει».

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου, πριν ακόμα από την χθεσινή συνάντηση μιλούσαν για «υπονομευμένη εξαρχής επίσκεψη» του πρωθυπουργού, προεξοφλώντας ότι δεν πήγε στο Βερολίνο για να ζητήσει την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, αλλά να αναζητήσει τρόπους για να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό για να συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Την ίδια ώρα όμως, τοποθετούν την λήξη αυτής της πολιτικής στις εκλογές. Αναλύοντας, μάλιστα, τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στην Κουμουνδούρου, εκτιμούν ότι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά βρίσκεται ήδη «μία ανάσα από την αυτοδυναμία».

Μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ με την κατάθεση των προτάσεών της για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να παγιώνεται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με τους παροικούντες την Κουμουνδούρου μάλιστα να θεωρούν ήδη εφικτό στόχο την αυτοδυναμία.

Υποστηρίζουν άλλωστε ότι οι παρούσες μετρήσεις γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο, χωρίς ακόμα η πόλωση να έχει χτυπήσει κόκκινο, και όμως δείχνουν αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει εκ νέου κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών.

«Τόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει, όσοι και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», λένε, προεξοφλώντας τη νίκη του.