Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν όχι για 5 αλλαγές στη νέα σεζόν

Μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού, οι ομάδες της Premier League είχαν υπερψηφίσει κανονισμό ο οποίος τους έδινε το δικαίωμα να κάνουν 5 αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα, αντί για 3 που ισχύει επίσημα. Αυτή η απόφαση κρίθηκε απαραίτητη για να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων έπρεπε να παίζουν σχεδόν κάθε μέρα.

Όμως καθώς η αγωνιστική σεζόν της Premier League 2019/20 ολοκληρώθηκε, η ισχύς του κανονισμού τέθηκε εκ νέου σε ψηφοφορία. Από τους 20 συλλόγους της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας της Αγγλίας, μόνο οι 9 -κυρίως οι μεγάλες ομάδες- ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του ενώ η πλειοψηφία των 11 τον καταψήφισαν. Η FIFA από την πλευρά της, είχε δώσει το ελεύθερο σε κάθε λίγκα να αποφασίσει μόνη της για τη συνέχιση ή όχι του κανονισμού.

Έτσι λοιπόν, η αυλαία της Premier League θα ανοίξει στις 12 Σεπτεμβρίου επαναφέροντας τις 3 αλλαγές ανά αγώνα. Την προηγούμενη χρονιά πρωταθλήτρια Αγγλίας, και με διαφορά, στέφθηκε η Λίβερπουλ. Μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι το στοίχημα Premier League της bwin δείχνει πως είναι τα κορυφαία φαβορί για τη διεκδίκηση του τίτλου τη σεζόν 2020/1. H Λίβερπουλ κατέκτησε την κούπα μετά από 30 χρόνια, έχοντας διαφορά 18 πόντων στο βαθμολογικό πίνακα από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι.

Με βάση την κατάταξη της προηγούμενης χρονιάς, οι 4 αγγλικές ομάδες που προκρίθηκαν στους ομίλους για το επερχόμενο Champions League είναι η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι, ενώ για το  Europa League η Λέστερ πηγαίνει στους ομίλους και η Τότεναμ στα προκριματικά.

Ένα ακόμη μείζον θέμα που απασχολεί την φετινή Premier League είναι η παρουσία ή μη φιλάθλων. Μέχρι τώρα, η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι το ξεκίνημα της Premier League θα γίνει χωρίς θεατές, δίνοντας ελάχιστες ελπίδες για γήπεδα με κόσμο. «Θα ήμουν πολύ έκπληκτος αν μπορούσαμε να έχουμε γεμάτα γήπεδα φέτος», δήλωσε στο BBC ο Τζέιμς Κάλντερ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας εργασίας με κυβερνητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους. Ωστόσο, με εντολή της κυβέρνησης έχουν γίνει ήδη κάποιες δοκιμαστικές εκδηλώσεις με θεατές, με πρώτο άθλημα το κρίκετ. Εάν οι πιλοτικοί αυτοί αγώνες πάνε καλά και ο ιός δεν επανέλθει με έξαρση, τότε ίσως δούμε σύντομα και φιλάθλους στα γήπεδα.