Οι συντεχνίες της Cyta ζητούν πλήρη στοιχεία για το Ταμείο Συντάξεως

Οι συντεχνίες ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΑΣΕΤ – Cyta, ΣΕΠ – ΑΤΗΚ με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Σχεδίου Συντάξεων αναφέρουν ότι το Ταμείο Συντάξεως αποτελεί περιουσία των συνταξιούχων και των εργαζομένων και η Διαχειριστική του Επιτροπή υποχρεούται με βάση το Νόμο να παρέχει προς τα Μέλη πλήρη, αναλυτική και ενδελεχή ενημέρωση για την κατάσταση του Ταμείου.

“Μένουμε άναυδοι μπροστά στην πρόκληση! Αν εσείς θεωρείτε την ανακοίνωση που μας στάλθηκε χθες για το θέμα «πλήρη, αναλυτική και ενδελεχή ενημέρωση» τότε άλλα Ελληνικά μας έμαθαν εμάς οι δάσκαλοί μας και άλλα εσάς. Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι μαγειρεμένα και κατασκευασμένα”, σημειώνεται.

Ισχυριζόμαστε, αναφέρουν οι συντεχνίες ότι η Αναλογιστική Μελέτη βασίστηκε σε αυθαίρετες δικές σας παραδοχές σε σχέση με τη σημερινή πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου.

“Είναι φανερό ότι το κούρεμα των καταθέσεων του Ταμείου, που είναι γύρω στα 156εκ., δεν έχει ληφθεί υπόψη και έχετε το θράσος να μιλάτε για πλεόνασμα 105εκ.”, αναφέρεται.

“Υποψιαζόμαστε ότι την αξία των «επενδύσεων» σας σε ακίνητα και σε “χρηματοδοτήσεις” την έχετε υπολογίσει με βάση το «ιστορικό κόστος απόκτησης» ενώ ο κόσμος όλος ξέρει ποιες είναι οι πραγματικότητες σε σχέση με την αγορά ακινήτων στην Κύπρο του 2012 – 2013”, προστίθεται.

Οι συντεχνίες ζητούν όπως δοθούν οι παραδοχές που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Αναλογιστική Μελέτη, ο τρόπος εκτίμησης της πραγματικής σημερινής αξίας του Ταμείου, την πλήρη Αναλογιστική Μελέτη όπως την έδωσε η AON HEWITT και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της Μελέτης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρουν οι συντεχνίες στην ανακοίνωση, δυστυχώς απλώς επιβεβαιώνετε τους φόβους και τις ανησυχίες μας.