Οι συνταγές του ΑΚΕΛ είναι συνταγές αποτυχίας

O Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας στις αναφορές του εκπροσώπου tύπου του AKEΛ, ότι από κρατικό μονοπώλιο των ημικρατικών οργανισμών, θα περάσουμε σε ιδιωτικό μονοπώλιο, δήλωσε ότι
δυστυχώς, τα συνθήματα και οι λαϊκισμοί του ΑΚΕΛ οδήγησαν τον τόπο σε αυτό που βιώνουμε σήμερα και “οι συνταγές τους είναι συνταγές αποτυχίας”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις του Γιώργου Λουκαϊδη σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και υπάρχουν συνθήκες που υπαγορεύουν “να ξαναστείλουμε το νομοσχέδιο, με διαφορετικό περιεχόμενο, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, διότι η Κομισιόν ξεκάθαρα μας έχει προειδοποιήσει χθες με δηλώσεις του κ. Όλι Ρεν ότι, αν ως τις 5 του μηνός δεν περάσει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή, τότε δεν θα δοθεί στην Κύπρο η επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης”.

“Αυτός και αν είναι λόγος που και οι συνθήκες επιβάλλουν να το πράξουμε”, τόνισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση “η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ επικρίνουν την Κυβέρνηση ότι δεν σέβεται την απόφαση της Βουλής, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι “είναι επιλεκτική η μνήμη τους” και υπενθύμισε ότι στη Βουλή υπήρξαν οι προτάσεις του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ που απορρίφθηκαν, όπως επίσης και η απόρριψη του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

“Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες, ενσωμάτωσε κάποιες εκ των τροποποιήσεων και αποστέλλει το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση”, είπε και πρόσθεσε πως “η Κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις της Βουλής, αλλά σέβεται απολύτως και το εθνικό συμφέρον, τα συμφέροντα του κυπριακού λαού τα οποία δεν εξυπηρετούνται από τη διακοπή της δανειακής σύμβασης, εφόσον θα μπούμε σε περιπέτειες, γι’ αυτό ζητούμε με τη νέα πρόταση μας να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο, στην οικονομική σταθερότητα και στη σταθερότητα της χώρας, αλλά και στην αξιοπιστία της διεθνώς”.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά ότι σε άλλες χώρες όπου έγιναν αποκρατικοποιήσεις τώρα μελετούν το ενδεχόμενο επαναφοράς οργανισμών πίσω στα χέρια του δημοσίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο κανόνας σε όλο τον κόσμο είναι ότι ο ανταγωνισμός φέρνει μείωση των τιμών και καλύτερες υπηρεσίες και διερωτήθηκε γιατί προεξοφλούν αυτή την κατάληξη, από τη στιγμή που αυτός ο νόμος είναι νόμος “ομπρέλα”.

“Δεν είναι η εξειδικευμένη νομοθεσία στην οποία έχουμε καταλήξει για τον τρόπο που θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ακόμα υπάρχει πάρα πολύς χρόνος για να συζητήσουμε όλα τα θέματα και να διασφαλίσουμε πως, ότι γίνει θα γίνει προς το συμφέρον των εργαζομένων και του καταναλωτή και του κυπριακού λαού”, διευκρίνισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η ΑΗΚ είναι προγραμματισμένη εκ της δανειακής σύμβασης για αποκρατικοποίηση το 2018, άρα “έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας για να καθορίσουμε το σωστό νομικό πλαίσιο που, όταν και εφόσον γίνει αυτή η αποκρατικοποίηση, θα διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων”.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Λουκαϊδη ότι με την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και συγκεκριμένα της ΑΗΚ, θα περάσουμε σε ιδιωτικό μονοπώλιο, είπε ότι “δυστυχώς, τα συνθήματα και οι λαϊκισμοί του ΑΚΕΛ κατά την περίοδο διακυβέρνησης τους, επειδή τα ακολούθησαν, οδήγησαν τον τόπο σε αυτό που βιώνουμε σήμερα. Οι συνταγές τους είναι συνταγές αποτυχίας”.

Όσον αφορά το κάλεσμα του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ προς τους πολίτες να κατέλθουν την Τρίτη σε κινητοποιήσεις στη Βουλή, ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε πως αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να καλεί σε κινητοποιήσεις ή να διαμαρτύρεται, αρκεί αυτό να βρίσκεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ειρηνικής εκδήλωσης της αντίθετης άποψης.