Οι προσδοκίες των Αμερικανών για το 2014

Με την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, οι Αμερικανοί θα υποδεχτούν την καινούρια χρονιά ευελπιστώντας ότι θα είναι καλύτερη.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πρόσφατα ότι «οδεύουμε προς το 2014 με την οικονομία μας να είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν στις αρχές του 2013».

Ο Αμερικανός ηγέτης χαιρέτισε την αύξηση κατά δύο εκατομμύρια του αριθμού των πολιτών της χώρας που έχουν εργασία το 2013, καθώς και το γεγονός ότι προστέθηκαν 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα στα τελευταία 4 χρόνια, ενώ η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερή πιστωτική πολιτική, καθώς αναμένει ισχυρότερες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του ως ένοικος του Λευκού Οίκου, εμφανίζει αισθητή μείωση και είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της προεδρίας του, λόγω κυρίως του πολυσυζητημένου προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το βασικό μέρος του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων Ομπάμα στην υγεία, που έγινε γνωστό ως Obamacare και το οποίο θεσπίστηκε το 2010, άρχισε να εφαρμόζεται στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, αλλά ο δικτυακός τόπος του νέου συστήματος παρουσίασε σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Ομπάμα να ζητήσει συγγνώμη, αλλά και να δεσμευθεί ότι θα διορθωθούν.