Έγιναν 3 οι “φυλές” στο ΔΗΚΟ;

Άρχισαν τα όργανα να βαράνε και πάλι για τους ΔΗΚΟικούς ψηφοφόρους... Ποιον θα εκλέξουν και πάλι στη δεύτερη φάση των ενδοκομματικών εκλογών οι οποίες θα οδηγήσουν στη  συνολική αναδόμηση της κομματικής πυραμίδας;

Ήδη στο ΔΗΚΟ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν τις ηγετικές θέσεις και οι 3 “φυλές” του ΔΗΚΟ: Οι “Τασσικοί”, οι “Κυπριανικοί” και οι “Καρογιανικοί”….

Ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, θα θελήσει να ελέγξει την πλειοψηφία των ανωτάτων κομματικών αξιωματούχων όπως και τη πλειοψηφία των μελών του εκτελεστικού γραφείου και της κεντρικής επιτροπής.

Οι πρώτες κρούσεις έγιναν στον πρώτο αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ, δικηγόρο Γιώργο Κολοκασίδη,  ο οποίος αποκαταστάθηκε από το νέο προέδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, για να σταθεί αντίπαλος στο Μάρκο Κυπριανού. Ο Γ. Κολοκασίδης το σκέφτεται αν και προκαταβολικά έχει πει, όχι.

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου της οποίας επίσης το όνομα συζητείται για τη θέση του αντιπροέδρου αλλά και του γενικού γραμματέα, θα αποφασίσει έχει πει η ίδια μετά τις γιορτές ποια θέση θα διεκδικήσει.

Παίζει επίσης το όνομα του Μαρίνου Μουσιούτα στην εκλογή των αξιωματούχων ο οποίος επίσης πρόσκειται στο στρατόπεδο του Νικόλα.

Από πλευράς Μάριου Καρογιάν  γίνονται κινήσεις προς το βουλευτή Λεμεσού, Άγγελο Βότση για να διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ έναντι του Μάρκου Κυπριανού. Επίσης το στρατόπεδο καρογιάν πιέζει τη βουλευτή Αθηνά Κυριακίδου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση αντιπροέδρου.

Από την άλλη πλευρά του στρατοπέδου Μάρκου Κυπριανού προωθείται ο Αλέκος Τρυφωνίδης  για τη θέση του γενικού γραμματέα και για τη θέση του αντιπροέδρου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, Νέστορας Νέστορος.

Η θέση του οργανωτικού γραμματέα συζητείται και από τις 3 “φυλές” του ΔΗΚΟ για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Φύτου Κωνσταντίνου γιατι πηγές από το κομματικό χώρο του ΔΗΚΟ αναφέρουν ότι υπάρχει το ασυμβίβαστο να είσαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και οργανωτικός γραμματέας.

Τώρα μας απομένει να δούμε ποια “φυλή” θα επικρατήσει….