Οι «προβλέψεις» της Cortana για το Μουντιάλ

Τον ρόλο του «Πoλ» – του χταποδιού που είχε γίνει διάσημο στο Μουντιάλ του 2010 για τις «προβλέψεις» του- φαίνεται να φιλοδοξεί να πάρει η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, καθώς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του TheVerge, «προέβλεψε» (για την ακρίβεια, υπέδειξε την ομάδα που εκτιμούσε ως φαβορί) με επιτυχία τις προκρίσεις της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Ολλανδίας και της Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με το TheVerge, η Microsoft άρχισε να προσθέτει τις λειτουργίας «πρόβλεψης» στο σύστημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο τακτικών updates που πραγματοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες στην υπηρεσία. Όπως επισημαίνεται, η Cortana προβλέπει επίσης πρόκριση της Γερμανίας και της Γαλλίας (που ούτως ή άλλως, ωστόσο, αποτελούν τα φαβορί των σημερινών αναμετρήσεων, καθώς θεωρείται ότι πολύ δύσκολα θα απειληθούν από τη Νιγηρία και την Αλγερία).

Όσον αφορά στην αναμέτρηση ΗΠΑ- Βελγίου, εκτιμά ότι θα επικρατήσει το Βέλγιο.

Η εν λόγω λειτουργία δοκιμάζει τις δυνατότητες της predictions engine του Bing, που είχε χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα και στο The Voice, το Dancing With the Stars και το American Idol. Σε αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιούνται μοντέλα αξιολόγησης των ομάδων που συμμετέχουν, λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως τα αποτελέσματα προηγούμενων αγώνων, ο καιρός, τα αβαντάζ έδρας κ.α.