Οι “Πράσινοι” πήραν το εισιτήριο για την πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει της Εφές Αναντολού με 75-62 στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας το προβάδισμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Για 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε το ρυθμό και πήρε διαφορά 8 πόντων, όμως δεν μπόρεσε να την κρατήσει.

Και στις δύο περιπτώσεις (34-26 και 56-48) η Εφές απάντησε με σερί 8-0. Οι Τούρκοι παρά την απουσία του Βούγιασιτς έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, κυρίως με τον Σαβάνοβιτς ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Γκιστ.

Όταν οι παίκτες του Μαχμούτι γύρισαν το ματς, πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να το πάρουν, όμως σε εκείνο το σημείο ήρθε ο καταιγισμός τριπόντων από τον Παναθηναϊκό.
Με το Διαμαντίδη στον πάγκο, οι πράσινοι έτρεξαν σερί 16-0 με τους Ούκιτς, Μπράμο, Μπανκς και Μασιούλις να εκτελούν τους Τούρκους.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε και στο +15 τη διαφορά αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να την κρατήσει και να καλύψει την ήττα με 78-64 στον πρώτο αγώνα.
Το σημαντικό είναι ότι νίκησε και πλέον είναι στην τρίτη θέση μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έχει 2 νίκες διαφορά από την Μάλαγα η οποία έχασε στην Ισπανία από την Ζαλγκίρις.

Το δίδυμο Διαμαντίδη – Ούκιτς ήταν και πάλι εξαιρετικό ενώ ο Λάσμε έκανε σπουδαία αμυντική δουλειά, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του.