Οι πληγές που “δολοφόνησαν” τη οικονομία της Κύπρου

Μεγάλες πληγές ανοίχτηκαν επί διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, οι οποίες και κατάφεραν να “θανατώσουν” σιγά – σιγά την οικονομία της Κύπρου.

Η πρώτη μεγάλη πληγή και το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε η κυπριακή οικονομία και όχι μόνο ήταν με τη φονική έκρηξη στο Μαρί κατά την οποία εκτός από τους 13 αθώους νεκρούς που θρηνήσαμε, καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός με ζημιές δισεκατομμυρίων και με καταστροφικές συνέπειες.

Κατόπιν είχαμε  τη Λαϊκή Τράπεζα,  με  τις ζημιές και την ανακεφαλαίωση της, τη στήριξη της από τη κυβέρνηση κατόπιν είχαμε τη Τράπεζα Κύπρου με τα συνεπακόλουθα της και τελευταίο και φαρμακερό πλήγμα  για την Κυπριακή αγορά ήταν το κλείσιμο των υπεραγορών Ορφανίδη.  Διότι πέραν από τους  χιλιάδες συμπατριώτες μας που έχασαν τη δουλειά τους, οι υπεραγορές Ορφανίδη “φέσωσαν” και αρκετούς εμπόρους στη Κύπρο.

Τι έκανε ο τέως πρόεδρος για να γιατρέψει αυτές τις πληγές; Τίποτα απολύτως. Απλά  άφησε την κατάσταση στο έλεος του θεού, να συνεχίσουν να αιμορραγούν.. .

Αν η κυβέρνηση Χριστόφια ενεργούσε σωστά και τη κατάλληλη στιγμή δεν θα φτάναμε στην σημερινή οικονομική κατάσταση..

Και ο βασικός ένοχος της δολοφονίας αυτή, δεν έχει το θάρρος να αναλάβει ούτε καν τις ευθύνες των πράξεων του ή μάλλον της ολιγωρίας του….