Οι Οικολόγοι θα επιδιώξουν συνεργασία με ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών στις ευρωεκλογές

Ένα κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και άλλες ανεξάρτητες κινήσεις, θα επιδιώξει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η Κεντρική Επιτροπή του οποίου έλαβε σήμερα τη σχετική απόφαση.
Παράλληλα, αποφάσισε όπως αναβληθεί η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο Εκλογική Συνέλευση του, η οποία μετατίθεται για τις αρχές του 2014.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής, που έγινε στην Ακτή του Κυβερνήτη, ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως το Κίνημα θα αρχίσει με δική του πρωτοβουλία διαβουλεύσεις με την ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και με διάφορες ανεξάρτητες κινήσεις, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία στις ευρωεκλογές και εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξει η σχετική ανταπόκριση.

Επίσης, συνέχισε, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή του Εκλογικού Συνεδρίου του Οκτωβρίου, για τις αρχές του 2014, εν αναμονή των εξελίξεων σε Κυπριακό και οικονομία, αφού όπως διευκρίνισε, στο Συνέδριο λαμβάνονται και σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που καθορίζουν τη στρατηγική του Κινήματος για τα επόμενα δύο χρόνια.

“Θα βρίσκεται σε εξέλιξη η έναρξη των διαπραγματεύσεων, υπάρχει σε εξέλιξη ο καταρτισμός ενός πλαισίου λύσης του Κυπριακού από την ε/κ πλευρά και υπάρχουν και τα θέματα του μνημονίου σε εξέλιξη”, είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι το Κίνημα θα αναμένει τις εξελίξεις αυτές πριν προχωρήσει στο Εκλογικό του Συνέδριο.