Οι μισοί Γερμανοί δε ξέρουν ποιος είναι ο Μάριο Ντράγκι

Μπορεί η δυσαρέσκεια των Γερμανών ως προς τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να είναι γεγονός, ωστόσο πολλοί από τους πολίτες της Γερμανίας δεν γνωρίζουν καν ποιος είναι ο επικεφαλής της Τράπεζας αυτής.

Σε ομιλία του για τις κεντρικές τράπεζες με τίτλο “Σε εποχές πολυπλοκότητας”, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ (ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τις αγορέ ομολόγων της Τράπεζας) δήλωσε πως υπάρχει οικονομικός “αναλφαβητισμός” μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, και συγκεκριμένα στους ενήλικες.

Η αδυναμία μάλιστα των Γερμανών να αναγνωρίσουν ένα πρόσωπο όπως ο επικεφαλής της ΕΚΤ, η οποία εδρεύει μάλιστα στη χώρα τους που είναι και η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναδεικνύει αυτό το πρόβλημα του αναλφαβητισμού.

“Στη Γερμανία, μόνο ένας στους δύο ανθρώπους γνωρίζει ποιος είναι ο Μάριο Ντράγκι. Το αν αυτά είναι καλά νέα ή άσχημα, το αφήνω στην κρίση σας. Πάντως είναι γεγονός”, ανέφερε ο Κερέ.

Επικαλούμενος μια πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία έδειξε “ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα οικονομικής παιδείας ανά τον κόσμο”, ο Κερέ, σε συνέδριο στη Στοκχόλμη, ανέφερε ότι το γεγονός αυτο “χτυπά” κατ’ ευθείαν στην “καρδιά” της εμπιστοσύνης σε μια κεντρική τράπεζα.

“Αν οι πολίτες μας δεν καταλαβαίνουν πλέον τι είναι αυτό που κάνουμε, τότε ίσως να μην είναι πλέον σίγουροι αν κάνουμε το σωστό πράγμα – ότι εκτελούμε τις εντολές και στόχους μας μέσα στο οριοθετημένο πλαίσιο που μας δίνεται”, καταλήγει ο Κερέ.