Οι Κύπριοι μείωσαν τις συναλλαγές με κάρτες τον Αύγουστο

Βάσει στοιχείων της JCC σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2013 μείωθηκε κατά 1% η αξία των συναλλαγών με κάρτες που καταγράφηκε τον Αύγουστο στην Κύπρο.

Η αξία των συναλλαγών με κάρτες τον όγδοο μήνα του έτους ανήλθε σε €179 εκατ. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 6%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ανήλθε σε €1,46 δισ.

Αύξηση της χρήσης καρτών παρατηρήθηκε στις πληρωμές σε καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ παρουσιάστηκε μείωση στις πληρωμές σε κυβερνητικές υπηρεσίες, καταστήματα οικιακών ειδών και DIY.

Μειωμένη κατά 2% ήταν η συνολική αξία των αγορών και αναλήψεων των Κυπρίων στο εξωτερικό τον Αύγουστο, φθάνοντας στα €98,9 εκατ. Το οκτάμηνο η μείωση έφτασε το 13%, με τις αγορές και αναλήψεις των Κυπρίων στο εξωτερικό να υποχωρούν στα €755,8 εκατ.

Αντίθετα, αυξημένες κατά 17% ήταν τον Αύγουστο οι αγορές ξένων στην Κύπρο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα €80,1 εκατ. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο η αύξηση ανήλθε επίσης στο 17% με τις συναλλαγές των ξένων στην Κύπρο να αγγίζουν τα €417,9 εκατ.