Δεν είχα πρόσκληση…

Την απουσία του από τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς που έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. Ερωτηθείς, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο, γιατί απουσίαζε από τη σύσκεψη, ο κος Μπουτάρης δήλωσε: «Δεν είχα πρόσκληση όπως και πέρυσι. Προφανώς η κεντρική διοίκηση αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνεται για τέτοια πράγματα και αυτό είναι τεράστιο λάθος».

Ο κος Μπουτάρης απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναμειχθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή διασαφηνίζοντας ότι αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει, είναι να είναι ένας καλός δήμαρχος. Σχετικά με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου, θέμα για το οποίο έχει έρθει και σε αντιπαραάθεση με την Εκκλησία, υποστήριξε ότι αυτό θα υλοποιηθεί μεν. μόνο που θα γίνει εκτός των κοιμητηρίων μια και η Εκκλησία αντιτίθεται. «Πιστεύω λοιπόν ότι από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, εμείς θα πάρουμε ένα χώρο, και τον έχουμε βρει ήδη, μέσα στη βιομηχανική ζώνη», υποστήριξε ο κος Μπουτάρης. Και συνέχισε: «Τα αέρια απόβλητα του αποτεφρωτηρίου σας διαβεβαιώ ότι είναι λιγότερα και από το τζάκι του σπιτιού μας και από εκεί και πέρα, θα καλέσουμε για να το κάνει ένας ιδιώτης, με πρόσκληση ενδιαφέροντος. Δεν πρόκειται να το κάνει ο δήμος. Δεν είναι υποχρέωση του δήμου να κάνει αποτεφρωτήριο, απλώς θα βγάλει την άδεια στο όνομά του και θα έλθουν οι ιδιώτες να το κάνουν».

Με ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο ο κος Μπουτάρης απάντησε και στην ερώτηση για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Είναι υπερβολή. Δεν κάνω για Πρόεδρος. Έχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ; Δεν γίνεται! Ούτε με σκουλαρίκι, διότι δεν σκοπεύω να το βγάλω», είπε χαρακτηριστικά.