Οι Κύπριοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και σταμάτησαν να ταξιδεύουν

Όνειρο …θερινής νυκτός αποτελούν, πλέον, για τους Κύπριους τα ταξίδια αναψυχής, που έως και μέχρι πρόσφατα συνήθιζαν να κάνουν με σχετική άνεση. Σήμερα,  μετά από περίπου πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Δημήτρη Χριστόφια, οι Κύπριοι έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τα ταξίδια αναψυχής, σύμφωνα και με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Πλέον, τα νοικοκυριά δεν διαθέτουν τα χρήματα που απαιτούνται για τέτοιου είδους …πολυτέλειες και αν κάποια από αυτά τα διαθέτουν ακόμη, θα το σκεφτούν πάρα πολύ για να τα δαπανήσουν για μια «ανάσα» αναψυχής, έστω και σύντομης διάρκειας.

Κάποτε ο Κύπριος …πεταγότανε μέχρι την Αθήνα τα Σαββατοκύριακα για να διασκεδάσει σε μεγάλες πίστες ή να ψωνίσει στην Ερμού και στο  κοσμικό Κολωνάκι. Κάποιοι άλλοι περισσότερο ευκατάστατοι ίσως, επισκέπτονταν πέντε με έξι φορές το χρόνο στο Λονδίνο είτε για ψώνια είτε για να δουν μια αξιόλογη θεατρική παράσταση.

Σήμερα, πια όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, το 2012 οι Κύπριοι έκοψαν εντελώς τα ταξίδια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η μείωση των σχετικών δεικτών είναι εντυπωσιακή.

Η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια κατάφερε, τελικά, να τους «μαντρώσει» όλους στα σπίτια τους…