Απόψε το debate για Κυπριακό-εξωτερική πολιτική

Με μία δικαστική απόφαση να εκκρεμεί και με αρνητικά σχόλια να συνοδεύουν το πρώτο debate των τριών βασικών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, θα διεξαχθεί απόψε το δεύτερο, με θεματική ενότητα το Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική.

Το δεύτερο debate θα μεταδοθεί διακαναλικά, από τα τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια, ΡΙΚ, Mega, Σίγμα και ANT1, τα οποία είχαν συγκεντρώσει τηλεθέαση σε ποσοστό 70%. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αυτή τη φορά θα υπάρξει δημοσιογράφος συντονιστής – κατά τα πρότυπα των debate άλλων χωρών – ώστε ώστε ερωτήσεις και απαντήσεις να είναι μέσα στα όρια του χρόνου.

Εκκρεμεί, πάντως, η απόφαση επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η υποψήφια Πραξούλα Αντωνιάδου, η οποία είχε ζητήσει την απαγόρευση πραγματοίησης του debate,υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συμμετέχουν όχι μόνο οι τρεις, αλλά όλοι οι διεκδικητές της προεδρίας.

Ενστάσεις ως προς τη διαδικασία εξαγωγής είχε προβάλλει και ο Γιώργος Λιλλήκας, επισημαίνοντας πως αν στόχος είναι η πραγματική ενημέρωση των πολιτών, πρέπει η συζήτηση να είναι ελεύθερη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να αναπτύξουν τα επιχειρήματα και τις θέσεις τους και να μην περιοριστούν σε εκτόξευση προεκλογικών συνθημάτων.