Οι Κυπριακές Αερογραμμές ζητούν άμεσα 4 εκατ.

Ο Εθνικός μας αερομεταφορέας χρειάζεται άμεσα στήριξη 4 εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει και αυτά πρέπει να δοθούν μέχρι τέλος του μήνα.

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου φεύγουν συνολικά  229 εργαζόμενοι με “υποχρεωτικό πλεονασμό”… Στόχος της εταιρείας είναι να παραμείνουν λιγότεροι από τους 1050 υπαλλήλους που εργάζονταν μέχρι το περασμένο Μάϊο.

Για να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδα της εταιρείας σε καύσιμα, μισθούς και άλλα αποφασίστηκε η πώληση ακινήτου από το οποίο αναμένεται να εισπραχθούν χρήματα δίνοντας έτσι προσωρινή λύση στην εταιρεία.

Επίσης μέχρι το τέλος του μήνα θα αποδεσμευθούν ακόμα 2 αεροσκάφη των οποίων λήγει το συμβόλαιο μίσθωσης τους και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Η εταιρεία θα παραμείνει με 6 αεροσκάφη για το πτητικό της πρόγραμμα ενώ είχε 11 αεροσκάφη τα οποία εξυπηρετούσαν τα δρομολόγια της.

Μία απορία όμως έχει η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ εδώ και καιρό…. Τι έγινε με τη κλοπή των εξαρτημάτων από τις αποθήκες της εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν από μερικούς μήνες; Τα εξαρτήματα αυτά ήταν αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ. Χάθηκαν από μία αποθήκη στην οποία εργάζονται 5-6 άτομα, σε ένα χώρο στον οποίο περνάς ΜΟΝΟ κατόπιν ελέγχου και όταν βγαίνεις πάλι το ίδιο…..

Πως γίνεται να χάθηκαν  εξαρτήματα αυτά αξίας εκατομυρίων, κανείς να μην ξέρει τίποτα και να μην υπάρχει καμία ενημέρωση για τη πορεία των ερευνών…..

Έτσι το λέμε τώρα για να τονίσουμε και την “αξιοκρατία” στο θέμα των απολύσεων…. και την αναγκαιότητα κάθαρσης των παλιών καθεστώτων σε κάποια τμήματα… Γιατί φαίνεται όσους και να απολύσουν  αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα ριζικά, η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια….

Θα επανέλθουμε….