Οι “Ηθικοί αυτουργοί” των αξιογράφων

Και ενώ το μέγα σκάνδαλο των αξιογράφων φιγουράρει σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι εκ των εμπλεκομένων σε αυτό τηρούν σιγήν ιχθύος, ενώ άλλοι αποποιούνται οποιασδήποτε ευθύνης.Ένας απο αυτούς είναι και ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ στο υπουργείο οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλής, ο οποίος παρά το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας που τον κατηγορεί ευθέως, ο ίδιος εξακολουθεί να επικαλείται ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στο θέμα και αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης.

Ο Γενικός εισαγγελέας κ. Πέτρος Κληρίδης  αναφερόμενος στο εν λόγω ζήτημα είπε πως “ειναι απαράδεκτη μορφή διαπλοκής η χαριστική διαγραφή τεραστίων χρεών”. Την ίδια ώρα, ο γ.γ. της ΕΤΥΚ κ. Χ.Κωστής μιλώντας εκ μέρους των τραπεζικών υπαλλήλων είπε “Golden boys, φέρτε πίσω τα λεφτά” και μιλώντας με ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα καταφέρεται εναντίον του υπουργού οικονομικών.

Τα στελέχη της τράπεζας Κύπρου που έστησαν όλο αυτό το “ωραίο παιχνίδι” είναι ο Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρής, Γ. Πεχλιβανίδης, Χατζημιτσή, Καρυδάς, Πατσαλίδης, Πουαγκαρέ, Στασόπουλος και Σωφρονίου.Τα πλήρη στοιχεία για όλους και για όλα βρίσκονται στη Βουλή.

Μετά απ’όλα αυτά το ερώτημα της ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ είναι “Γιατί αυτοί οι κύριοι κατέχουν μέχρι σήμερα διοικητικές θέσεις;