Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αποφάσισαν να παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο

Την απόφαση να μείνουν εντός του Ραδιομεγάρου και να συνεχίσουν το μαραθώνιο πρόγραμμα που εκπέμπουν από την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά από πολύωρη γενική συνέλευση, νωρίτερα το πρωί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι “οι εργαζόμενοι δεν δέχονται εκκαθαριστές και διοικήσεις οι οποίες θα ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία”. Καλούν δεν τον κόσμο να συνεχίσει να τους συμπαραστέκεται με την παρουσία του έξω από το Ραδιομέγαρο.

Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν είναι επαρκώς σαφής ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τους ίδιους, καθώς δεν ακυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου –κάτι που το ΣτΕ ούτως ή άλλως δεν έχει δικαιοδοσία να πράξει-, αλλά ούτε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, των κ.κ. Κεδίκογλου και Στουρνάρα, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Επίσης, προβληματισμό προκαλεί στους εργαζομένους της ΕΡΤ το γεγονός ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί το σήμα της ΕΡΤ στις συχνότητές της, όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ με αποτέλεσμα ακόμη να μην μεταδίδονται ούτε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ. Το δε πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ συνεχίζει να μεταδίδεται δια μέσου της EBU.