Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απέρριψαν ομόφωνα τη πρόταση της Κυβέρνησης

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, μετά την κοινή συνεδρία των οργανώσεων, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, τα τρία Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, χωρίς αρνητική ψήφο, απέρριψαν ομόφωνα την προταση της  Κυβέρνησης.

«Τα όσα περιλαμβάνονται στην επιστολή που πήραμε χθες την πρόταση, βλέπουμε ότι αναιρούν για πολλοστή φορά αυτό που από τις 2 Ιουλίου είχε λεχθεί για εξοικονόμηση χρημάτων, για περικοπή ενός αριθμού εκπαιδευτικών από τις πραγματικές ανάγκες που υπήρχαν στην εκπαίδευση. Εμείς από σήμερα επικεντρωνόμαστε στην πορεία διαμαρτυρίας της ερχόμενης Τρίτης 28 Αυγούστου και καλούμε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο να δώσει δυναμικά το παρόν του για την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου, για το δημοκρατικό διάλογο, αλλά πολύ περισσότερο για την ποιότητα της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο», πρόσθεσε.

Την Δευτέρα, 27 Αυγούστου, στις 10:00 θα δοθεί δημοσιογραφική διάσκεψη για τις λεπτομέρειες της πορείας της 28ης Αυγούστου έξω από το Προεδρικό, καθώς και για τους λόγους απόρριψης της χθεσινής πρότασης της Κυβέρνησης.

Επίσης, την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, θα δοθεί νέα δημοσιογραφική διάσκεψη για τα μέτρα που προτίθεται να λάβουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις .