Οι Βοσνία νίκησε 2-0 την Κύπρο (Video)

Για 70 λεπτά η ομάδα του Χρηστάκη Χριστοφόρου κρατούσε το 0-0 στην Βοσνία. Δύο γκολ του Έντιν Τζέκο, όμως, έφεραν την… καταστροφή και η Βοσνία λίγο πριν το καθοριστικό παιχνίδι με την Ελλάδα κέρδισε 2-0 την Κύπρο.

Για να λυγίσει η Κύπρος χρειάστηκε ένα ολέθριο πούλημα μπάλας από τον Αλεξάνδρου, με τον Πιάνιτς να στρώνει στον Τζέκο που πλάσαρε σωστά και εξιλεώθηκε για τις πάμπολλές χαμένες ευκαιρίες (71’, 1-0).

Αυτό ήταν. Το πράγμα απλοποιήθηκε για τους Βόσνιους που βρήκαν και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Τζέκο (80’, 2-0) και απέφυγαν την οδυνηρή γκέλα που θα τους άφηνε πολύ πίσω.

Την ίδια ώρα το Βέλγιο δεν είχε όρεξη για αστεία. Προηγήθηκε μόλις στο 7ο δευτερόλεπτο στο Γιβραλτάρ στο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των προκριματικών του Μουντιάλ και έκανε έναν υγιεινό περίπατο. Ο Μπεντέκε που είχε κοντά δύο χρόνια να σκοράρει με το εθνόσημο έκανε χατ-τρικ (1’, 43’ 56), στην πίνακα των σκόρερ γράφτηκαν και οι Βιτσέλ (19’), Μέρτενς (51’), Αζάρ (79’) με το Βέλγιο να διατηρεί το απόλυτο και να παραμένει στην κορυφή του ομίλου.